KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Rusya

Rusya Federasyonu, 25 Aralık 1991 tarihinde Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla kurulan ve yüzölçümü olarak dünyanın en geniş ülkesidir.

Federal yarı başkanlık tipi ile yönetilen Rusya Federasyonu, 1917 Ekim Devrimi'nin ardından Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, İkinci Dünya Savaşı'nın zaferinde büyük rol oynayan süper güç kabul edilen Sovyeter Birliği'nin büyük ve öncü kurucularından biri oldu.

Sovyetler Birliği döneminde mükemmel derecede teknolojik gelişmelere imza atan Sovyetler Birliği, dünyanın ilk yapay uydusu ve ilk insanlı uzay uçuşu dahil olmak üzere birçok teknolojik gelişmeyi gerçekleştirmiştir.

Rusya Federasyonu, Sovyetler Birliği'nin 25 Aralık 1991'de dağılmasıyla kurulmuştur.

Günümüzde dünyanın en büyük dokuzuncu, silah alma gücü potansiyeline göre altıncı en büyük ekonimisine sahiptir. Doğal kaynaklar ve maden olarak ise dünyanın en büyük maden ve enerji kaynaklarına sahip olan Rusya Federasyonu, dünyadaki en büyük petrol ve gaz üreticisidir.

Askeri savunma sistemleri anlamında beş nükleer silahlı devletten biridir ve dünyanın en büyük kitle imha silahlarına sahiptir.

Günümüzde Rusya Federasyonu'nun devlet başkanı Vladimir Putin'dir.

Rusya Federasyonu Haberleri