Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol SON DAKİKA: Ebrar Karakurt'un takım arkadaşıydı... İstanbul'da şoke eden ölüm! Voleybolcu Julia Ituma, otel penceresinden düşerek yaşamını yitirdi - Voleybol Haberleri
        1

        Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Eczacıbaşı Dynavit'in Igor Gorgonzola Novara'yı 3-0 yenip yarı finale kaldığı maçın ardından üzücü bir olay yaşandı.

        2

        İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara'nın 18 yaşındaki voleybolcusu Julia Ituma, takımının İstanbul Üsküdar'da kaldığı otelin 6. kat penceresinden düşerek yaşamını yitirdi.

        3

        Sabah saat 05.30 sularında gerçekleşen olayın nedeni belirsizliğini korurken, Nijerya asıllı İtalyan voleybolcunun ölümünde intihar şüphesi ağır basıyor. Ituma'nın ölümüyle ilgili polis tarafından da soruşturma başlatıldı.

        4

        EBRAR KARAKURT'UN TAKIM ARKADAŞIYDI

        Milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un takım arkadaşı olan Ituma, Igor Gorgonzola'da ilk sezonunu geçiriyordu. 

        5

        1.92'lik boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çeken İtalyan oyuncu, geleceğin yıldız adaylarından biri olarak gösteriliyordu.

        6

        Ituma, İtalyan Milli Takımı ile 2022 19 Yaş Altı Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı. 

        7

        Julia Ituma'nın ölümüyle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

        8

        Otelin dış kısmını gösteren kamera görüntülerini inceleyen polis, Ituma'nın saat 05.31'de otel önünde bulunan tentelere çarparak düştüğünü belirledi.

        9

        Otel içerisindeki kamera görüntülerinde ise Ituma'nın takım arkadaşı İspanyol uyruklu Lucia Varela Gomez ile kaldığı odadan 22.49 sıralarında çıkarak telefonda konuştuğu, dalgın ve düşünceli şekilde odanın önünde bir saat oturduktan sonra tekrar girdiği odaya başka kimsenin girip çıkmadığı tespit edildi.

        10

        Ituma'nın kaldığı odaya otel görevlisi eşliğinde giren polis ekipleri, uykuda olan takım arkadaşı Gomez'i uyandırarak durumu bildirdi.

        11

        Gomez'in, Julia Ituma ile en son saat 01.30 sıralarında konuştuğunu ve sonra uyuduğunu söylediği öğrenildi.

        12

        Ituma'nın diğer takım arkadaşları ve takım koçu ile yapılan görüşmede de herhangi bir sorununun olup olmadığını bilmediklerini söyledikleri bildirildi. Ekiplerin çalışma yaptığı yerde voleybolcunun ayakkabıları dikkat çekti. 

         

        13

        AİLESİ İSTANBUL'A GELDİ

        Üsküdar'da otelin önünde ölü bulunan İtalya'nın Igor Gorgonzola Novara voleybol takımının 19 yaşındaki voleybolcusu Julia Ituma'nın ailesi İstanbul'a geldi. 

        Acı haberi alan Ituma'nın annesi Elizabeth Udeokereke ve teyzesi Helen Udeokereke, Türk Hava Yolları'nın 1896 sefer sayılı Milano uçağıyla 19.15 sıralarında İstanbul'a geldi.

        İstanbul Havalimanı'nda İGA Pass görevlileri tarafından karşılanan anne ve teyzenin oldukça üzgün oldukları görüldü. Pasaport işlemlerinin ardından Ituma'nın ailesi havalimanından ayrıldı.

        14

        EBRAR KARAKURT YIKILDI

        Ebrar Karakurt 'un da otel önünde olayın şokunu yaşadığı görüldü. 

        15

        İşte olay yerinden kareler... (Not: Fotoğraflar DHA tarafından servis edilmiştir.)

        16

        İtalyan voleybolcu Julia Ituma'nın, camdan düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin emniyet araştırmalarına devam ediyor. Otel içerisindeki kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda Julia Ituma'nın akşam saatlerinde koridorda telefon ile konuştuğu ve odanın önünde dalgın ve düşünceli bir şekilde yaklaşık bir saat boyunca oturduğu, daha sonra odasına girdiği ve bir daha odasından çıkmadığı tespit edildi.

        17

        BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

        18

        TAKIM ARKADAŞLARI OTELDEN AYRILDI

        Polisin olayla ilgili geniş çaplı soruşturması devam ediyor. Bu arada İtalyan takımı saat 13.00 sıralarında otelden ayrıldı. Voleybolcuların oldukça üzgün olduğu görüldü.

        19

        NOVARA'DAN AÇIKLAMA

        İtalyan voleybol kulübü Igor Gorgonzola Novara, Üsküdar'da konakladıkları otelin penceresinden düşerek hayatını kaybeden 18 yaşındaki voleybolcu Julia Ituma'nın ölümüne ilişkin bir açıklama yaptı.

        İtalyan kulübünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Oyuncumuz Julia Ituma'nın zamansız ölümünü derin bir üzüntü ve şokla iletiyoruz. Günün ilk saatlerinde yaşanan trajedi ile ilgili Türk polisi soruşturmalarını devam ettiriyor. Julia'nın ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Kaybın şoku olan tüm kulüp ve üyeleri, soruşturmanın sonucunu beklerken konuyla ilgili saygılı bir sessizlik sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.

         

        20
        21