Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 81 ilde "Sosyal İzolasyon Kuruluşu" - haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Aile, Çalışma veSosyalHizmetler Bakanlığı, huzurevleri ile engelli bakım kuruluşlarında alınan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, Türkiye'nin81ilindeSosyalİzolasyonKuruluşuhizmete girecek.

        Bakanlık, Mart'ta, açılışa hazırlanan resmi kuruluşlar, özel engelli bakım merkezleri ve özel huzurevlerinden belirlenen şartları taşıyanların, olası risklere karşı "SosyalİzolasyonKuruluşu" olarak dizayn edilmesine ilişkin karar almıştı.

        Söz konusu kararla, huzurevleri ile engelli bakım kuruluşlarında alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında, hastanede yatan, taburcu edilen veya acil bakım ihtiyacı bulunan yaşlı ve engellilerin bulaşıcı hastalık riskinden dolayı mevcut resmi ve özel kuruluşlara tekrar kabul edilmemesi, bunun yerineSosyalİzolasyonkuruluşlarında misafir edilmeleri planlanmıştı.

        REKLAM

        Çalışmalar çerçevesinde Türkiye'nin herilindebüyük bölümünü resmi huzurevi ve engelsiz yaşam merkezlerinin oluşturduğuSosyalİzolasyonkuruluşları devreye alındı.

        ENGELLİ VE YAŞLILARA ÜCRETSİZ HİZMET

        Yeni tip koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasıyla birlikte, kuruluşların yaşlı ve engelli vatandaşlara sunacağı hizmete ilişkin detaylar da belli oldu.

        Düzenleme kapsamında bu kuruluşlarda, engelli ve yaşlılar için gelir ölçütü ve ağır engellilik şartı aranmaksızın kurumsal bakım hizmeti verilecek.

        Üç ay süreyle geçerli olması öngörülen uygulama sayesinde yaşlı ve engelliler,izolasyonkuruluşlarından aldığı bakım hizmeti için hiçbir ek ödeme yapmayacak.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ