Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye ile Azerbaycan arasındaki eğitim ve kültür ilişkilerini geliştirmek, her iki ülkede öğrenim gören öğrencilerin sanatsal kabiliyetlerini ortaya çıkarabilmek için "Bir Millet İki Başkent" projesi hayata geçirildi.

        Proje, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteği, Sincan Kaymakamlığının koordinesinde Itri Güzel Sanatlar Lisesi ile Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Azerbaycan Evrika Lisesi, IMC-The International Montessori Center, Uşaq İncesanat Mektebi işbirliğinde gerçekleştirildi.

        Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini kültür ve sanat etkinlikleri yoluyla yaşatmayı amaçlayan proje kapsamında 27-31 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        Projenin açılış programı, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç tarafından Itri Güzel Sanatlar Lisesi'nde yapıldı. Program, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Azerbaycan Evrika Lisesi ve IMC-The International Montessori Center öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı etkinliklerle devam etti.

        Etkinliklerde her iki ülkenin tarih, dil, din, kültür birliğine ve ülkenin kardeşliğine vurgu yapılarak, Türk müziği ve resim sanatına dair eserler sergilendi, Azerbaycan mutfağına ait ürünler ikram edildi.

        Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler, 3-9 Haziran tarihleri arasında Bakü'de devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler