Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankaya Belediyesi, sanatçı, yazar ve müzikolog Ahmet Say'ın adına "Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri" düzenleyecek.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ödüller, her yıl edebiyat ve müzik alanlarında üstün başarılar sağlamış ve önemli çalışmalar yapmış olan kişiye ya da kuruma verilecek.

        Bu yıl ilki düzenlenecek ödüllerin kazananları ekimin ilk haftasında açıklanacak. Ödül töreni ise 11 Ekim'de MEB Şura Salonu'nda yapılacak.

        Edebiyat ödülünün jürisinde Ali Cengizkan, Aydın Çubukçu, Oğuz Demiralp, Yekta Kopan ve Fahri Özdemir, müzik ödülünün jürisinde ise Çağatay Akyol, Kadir Dursun, Bülent Evcil, Görgün Taner ve Fazıl Say yer alacak.

        Ödül almaya hak kazananlara her dalda 50 bin lira verilecek.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de Ahmet Say'ın Anadolu'nun derin köklerine sanatla bakan, kültürü ve değerleri yaşatıp gelecek kuşaklara aktarmak için emsalsiz çalışmalar yapan çok kıymetli bir aydın olduğunu belirtti.

        Belediye olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını aktaran Güner, "Çok değerli fikir ve müzik insanımız Ahmet Say'ın adını, Müzik ve Edebiyat Ödülleri ile Cumhuriyetimizin kalbi Çankaya'da yaşatacak olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Kıymetli sanatçımız Fazıl Say ve tüm değerli jüri üyelerimizle birlikte emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler