Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Berfu Yenenler, arkadaşı Anıl Altan'ın kimliğiyle dolandırılmaya çalışıldı -Magazin haberleri
        1
        2

        2015'te Miss Turkey Güzellik Yarışması'na katılan Eser Yenenler'in eşi Berfu Yenenler, sosyal medya hesabından yayımladığı videolarla telefon dolandırıcılarının, Anıl Altan'ın oynadığı bir polisiye dizideki polis kimliğini kullanarak kendisini dolandırmaya çalıştığını açıkladı.

        3

        Berfu Yenenler, peş peşe paylaştığı videoların ilkine Anıl Altan'ı etiketleyerek olayı şöyle anlattı; "Bugün bana bir telefon geldi ve 'Kimliğiniz yakın zamanda çalındı mı ya da başkasına verdiniz mi?' diye sorular soruldu. Ben de 'Hayır' cevabını verdim. Bunun üzerine telefondaki kişi, 'Kimliğinizi birileri kullanıyor, sizin adınıza işlemler yapıyor. Bunu engellememiz ve suç duyurusunda bulunmanız gerekiyor' şeklinde konuştu. Ben de 'Kimliğim bende, böyle bir şey yok' dedim. Bu sefer telefondaki kişi, WhatsApp'tan kendini tanıtmak amacıyla, Anıl Altan'ın polisiye bir dizide Volkan Eroğlu adlı bir komiseri canlandırdığı karaktere ait polis kimliğini gönderdi."

        4

        "Ben de 'Beyefendi, lütfen kendinize gelin. Bu kişi benim arkadaşım. Sanıyorum beni dolandırmaya çalışıyorsunuz ama maalesef dolandıramayacaksınız. Çünkü bu kimlik, arkadaşımın bir dizide polis rolünü canlandırırken kullandığı kimlik' dedim. Bunun üzerine dolandırıcılar, beni her yerden engelledi. Ben de bütün konuşmaların ekran görüntüsünü alıp suç duyurusunda bulundum. Anıl'a ayrı, insanların böyle dolandırılmasını ayrı üzüldüm. Anıl'ın kimliğini kullanarak kimseyi dolandıramazsınız."

        5

        Bu videolardan sonra, Anıl Altan da Berfu Yenenler'in paylaşımını kendi sayfasında paylaşarak şunları söyledi; "Birçok kişi, benim oynadığım polisiye dizideki kimliğimle kandırılıyormuş. Arkadaşlar, polis ya da herhangi bir yetkili telefondan para isteyemez. Lütfen annenize, büyüklerinize bu konuda bilgi veriniz" dedi.

        Fotoğraflar: Instagram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ