Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsada sert düşüş - Borsa Haberleri

        Küresel piyasalardaki satış dalgası Borsa İstanbul'u da vurdu. BIST 100 endeksi açılışta yüzde 6.7 düşerek 9 bin 769 puana geriledi.

        Bu düşüşün ardından endekse bağlı devre kesici uygulandı. İşlemlere ara verildi. İşlemlerin yeniden başlamasının ardından BIST 100'deki gerileme yüzde 7.07'yi buldu. İkinci kez devre kesici uygulandı. 10.55'te işlemlere yeniden başlanırken endeks kayıplarının bir kısmını telafi etti. Endeks TSİ 12.20 itibarıyla yeniden 10 bin puanın üzerine tırmandı. Günlük düşüş yüzde 3.8'e çekildi.

        FED BEKLENTİSİ

        Kayıpların bir kısmının telafi edilmesinde Fed'e yönelik oluşan 'acil toplantı' beklentisi etkili oldu. Küresel piyasalarda yaşanan satış dalgası sonrası Fed'in 1 hafta içerisinde acil bir toplantıyla faiz indirimine gidebileceği konuşulmaya başlandı. Henüz bu konuda bir resmi açıklama olmasa da söz konusu beklenti fiyatlamalara yansıdı.

        ÖĞLEDEN SONRA YENİ SATIŞ DALGASI GELDİ

        Ancak öğleden sonra bu beklentinin etkisinin azalmasıyla BIST 100 yeniden 10 bin puanın altına düştü. Günlük yüzde 6'lık gerilemeyle TSİ 15.40 itibarıyla 9 bin 847 puandan işlem gördü.

        Küresel borsalarda bugün yaşanan sert gerilemede ABD ekonomisine yönelik resesyon endişeleri etkili oluyor.

        Cuma günü açıklanan verilere göre, ABD'de tarım dışı istihdam, temmuz ayında 114 bin kişi artarak 175 binlik beklentinin altında gerçekleşti. Bunun yanında işsizlik oranı da yüzde 4.3'e çıkarak 4 ay üst üste yükseliş kaydederken 3 yılın zirvesine tırmandı.

        TOKYO BORSASI ÇAKILDI

        Küresel resesyon endişeleri geçen hafta Japonya Merkez Bankasının faiz artırımıyla birleşince Tokyo Borsasında Nikkei 225 endeksi haftanın ilk gününde yüzde 12.4 geriledi. ABD'de Nasdaq vadeli işlemlerinde düşüş yüzde 5'i buldu.

        REKLAM

        Kripto paralar da satışlardan payını fazlasıyla aldı. Son 24 saatte Bitcoin yüzde 15, Ethereum ise yüzde 22 geriledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ