Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den seccade açıklaması | Son dakika haberleri

        CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Platformu'nun düzenlediği iftar programına katıldı. Kılıçdaroğlu iftar sonrasında yer aldığı fotoğraf karesinde, seccadeye bastığının görülmesi nedeniyle sosyal medyada tepki çekti.

        HAMZA DAĞ: BASTIĞINIZ YER SECCADE

        Fotoğrafın sosyal medyada yer almasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da tepkisini Twitter'dan gösterdi. Dağ mesajında, ''Ayakkabınız ile bastığınız yer, müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir. Kılılıçdaroğlu' ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        AYŞE KEŞİR: BİR DE İKTİDARA GELSELER

        AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de paylaşımında, ''Düzce’yi Yüce Meclis’te temsil etmek için aday adayı olan eski Baro Başkanı Azade Ay ve her gün muhafazakâr kadınlardan oy isteyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu. Ayakkabı ile çiğnedikleri ise seccadeler. Olmaz ya bir de iktidara gelseler. Yorumu hemşehrilerime bırakıyorum'' ifadelerine yer verdi.

        CHP: FARK EDİLMEDİ, ÜZGÜNÜZ

        CHP'den tepkilerin ardından yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekildiği ifade edildi.

        Açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz." ifadelerine yer verildi.

        KILIÇDAROĞLU: ÇOK ÜZGÜNÜM

        Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan olay için özür diledi.

        Kılıçdaroğlu, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ