Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Daimler Truck'tan Türkiye mesajı! Habertürk özel haber.... - Otomobil Haberleri

        Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi Daimler Truck, Hannover'da düzenlenen Avrupa'nın en büyük ticari araç fuarı ‘IAA Transportation 2024’te batarya ve hidrojen bazlı teknolojilerini tanıttı.

         Kamyonda hidrojen devri
        Kamyonda hidrojen devri Haberi Görüntüle

        Fuarda, Daimler Truck'ın Ekim ayından itibaren CEO'luk görevine oturacak Karin Rådström Habertürk'e özel açıklamalarda bulundu.

        Türkiye'nin markanın dünyadaki en büyük üçüncü pazarı olduğunu vurgulayan Rådström, "Türkiye'deki fabrikalarımıza çok önem veriyoruz" dedi.

        Karin Rådström, Hannover'da düzenlenen Avrupa'nın en büyük ticari araç fuarı ‘IAA Transportation 2024’te sorularımızı yanıtladı.
        Karin Rådström, Hannover'da düzenlenen Avrupa'nın en büyük ticari araç fuarı ‘IAA Transportation 2024’te sorularımızı yanıtladı.

        Şirketin etkinlikte tanıttığı elektrikli kamyon modeli eActros'un Türkiye'de üretimi ile de konuşan Rådström, "Bu kamyonu ilk etapta Almanya'da üretiyoruz. Bu konuda altyapının gelişimine ve pazardaki talebe bakarak, yeterli talep gördüğümüz noktada elektrikli kamyonumuzu da Türkiye'de üretebiliriz" dedi.

        REKLAM

        Rådström, sıfır emisyona geçişe özel önem verdiklerini anlatarak, "Buradan politikacılara sesleniyoruz. Sıfır emisyon üreten araçlarımız hazır, ama altyapı bunu takip etmeli. 2030 yılına kadar ağır ticari vasıtalar için 35 bin adet şarj istasyonu lazım, şuan bu sayı yetersiz seviyelerde" diye konuştu.

         İlk yerli Volkswagen ortaya çıktı
        İlk yerli Volkswagen ortaya çıktı Haberi Görüntüle

        ALMAN MARKA İSVEÇLİLERE EMANET

        Öte yandan, fuarda Daimler Truck'ın CEO görev değişimi de yaşandı. Daimler Truck CEO'su Martin Daum, Karin Rådström ile birlikte sahneye çıkarak katılımcılara görev değişimini ilan etti.

        Böylece, Mercedes-Benz logolu hem binek hem de ticari araç kanadının koltuğuna İsveçli isimler oturmuş oldu.

        İsveç kökenli Rådström, Şubat 2021'den bu yana Daimler Truck Yönetim Kurulu Üyesi ve Mayıs ayından bu yana da Mercedes-Benz kamyon markasından sorumluydu.

        İsveç asıllı Ola Källenius da, Mercedes-Benz Grubu'nda Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak görev yapan ilk Alman olmayan isim olmuştu.

        TEK ŞARJ İLE 500 KİLOMETRE

        Daimler Truck, Mercedes-Benz eCitaro K'nın dünya prömiyerini gerçekleştirirken, aerodinamiği geliştirilen yeni Mercedes-Benz Actros L'yi de tanıttı. Fuar Mercedes-Benz eActros 600, eActros 300 / 400 ve GenH2 modelleri de katılımcılarıyla buluştu.

        Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen Mercedes-Benz Actros L, 12.8 litre EURO VI-E emisyon normlarına uygun OM471 motor ile 476 PS, 510 PS ve 530 PS güç seçenekleri sunuyor. Bu motor seçenekleri, Actros L 1848 LS, 1851 LS ve 1853 LS Plus modellerinde standart olarak yer alırken, farklı taleplere hitap eden opsiyonel donanım seçenekleri de bu standart modellere eklenebiliyor.

        Daimler Truck, dekarbonizasyon ve dijitalleşme hedefleri doğrultusunda geliştirdiği batarya elektrikli Mercedes-Benz eActros 600’ü de fuarda sergiliyor. Şirket, eActros 600 ile uzun mesafe taşımacılığında CO2 emisyonlarını azaltmayı hedefliyor.

        600 kWh batarya kapasitesine sahip eActros 600, yeni elektrikli tahrik aksı sayesinde ara şarj olmadan 500 kilometreden fazla menzil sunuyor. 44 ton brüt ağırlığa uygun tasarlanan eActros 600, standart bir treyler ile AB genelinde 22 ton taşıma kapasitesine sahip. Aracın sürücü kabini, aerodinamik açıdan optimize edilmiş “ProCabin” tasarımıyla dikkat çekiyor. Daimler Truck, eActros 600’ün seri üretimine Kasım ayı sonunda başlamayı planlıyor.

        KAMYONLARA ÖZEL ŞARJ HİZMETİ

        Daimler Truck Avrupa’da elektrikli ulaşım altyapısını ve şarj hizmetlerini yeni TruckCharge markası altında birleştirdi.

        Fuarda tanıtılan bu hizmet ile, şirketin elektrikli kamyonlara yönelik ulaşım altyapısı ve şarj hizmetlerine ilişkin danışmanlık, donanım ve dijital hizmetler gibi mevcut ve gelecekte sunulacak tüm hizmet teklifleri bir araya getiriliyor.

        Türkiye'de ise, kamyon müşterilerine destek veren bir e-danışmanlık hizmeti sunan şirket, böylece talep eden müşteriler için elektrifikasyon rotası, yükleme/boşaltma süreleri, tonaj vb. bilgilerinden gerçek yol şartları veritabanı ile desteklenmiş simülasyon oluşturuyor.

        BİNEK VE TİCARİ ARAÇLARI AYIRDI

        Mercedes-Benz, 2020 yılında otomobil ve hafif ticari araçlar ile kamyon ve otobüs birimlerini 2 ayrı şirket yapısı altında topladı.

        Bu kapsamda, kamyon ve otobüs faaliyetleri "Mercedes-Benz Türk A.Ş." şirketi altında, otomobil ve hafif ticari araçlar faaliyetleri ise yeni kurulan "Mercedes-Benz Otomotiv Tic. Ve Hiz. A.Ş." adı altında yürütülüyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ