Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da, 5 ilin dokuma kültürüyle tasarlanan kıyafetler "Beşi Bir Yerde" adlı defilede sergilendi.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı atölyelerde üretim yapan Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş ve Tunceli'ye ait dokuma kültürü araştırıldı.

        Araştırma sonucunda elde edilen dokumaların motiflerinden ilham alınarak kaşe ve keçe kumaşlardan 25 kıyafet tasarlandı.

        Hazırlanan kıyafetlerin tanıtımı için Diyarbakır Arkeoloji Müzesinde defile düzenlendi.

        Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ufuk Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, defilede "Beşi Bir Yerde" temalı çalışmalarını sergilediklerini söyledi.

        Kıyafetlerin, atölyelerinde dokunan kumaşlardan yapıldığını dile getiren Yakut, şu bilgileri verdi:

        "Koleksiyon 25 parçadan oluşuyor. El sanatları atölyemizde tasarlanan kaftanlarımız da sergilendi. Kıyafetlerimiz bu yörelere ait kültürel mirası ve dokumayı zenginleştirme anlamında bir araştırma sonucunda ortaya çıkmıştır. Amacımız yeni nesillere unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını kıyafetler üzerinde aktarmak."

        Programa, Vali Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler