Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2024 Avrupa Şampiyonası EURO 2024'te son finalist belli oluyor! - Futbol Haberleri
        1

        2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) ikinci yarı final maçında Hollanda ile İngiltere bugün karşı karşıya gelecek.

        2

        Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te İspanya'nın finaldeki rakibi belli olacak. BVB Dortmund Stadı'ndaki mücadele (TSİ) 22.00'de başlayacak.

        3

        Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Almanya'dan Daniel Siebert olacak.

        4

        Müsabakayı kazanacak takım, İspanya ile 14 Temmuz'da Berlin'de şampiyonluk maçına çıkacak.

        5

        YARI FİNAL YOLLARI

        Fransa, Avusturya ve Polonya'nın da yer aldığı D Grubu'nda mücadele eden Hollanda, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 4 puan toplayıp, en iyi grup 3.'leri arasında son 16 turuna yükseldi.

        'Portakallar' son 16 turunda Romanya'yı 3-0 yenerek son 8 takım arasına adını yazdırdı.

        6

        Hollanda, çeyrek finalde Türkiye ile oynadığı mücadelede 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı ve yarı final biletini aldı.

        7

        İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi.

        İngilizler, son 16 turunda elenmenin kıyısından döndü. Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın şık golüyle skoru eşitleyen İngiltere, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale yükseldi.

        8

        İngiltere, çeyrek finalde de normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta İsviçre'yi penaltılarla geçmeyi başardı ve yarı final biletini aldı.

        9

        HOLLANDA HÜCUMDA DAHA ETKİLİ

        Turnuvada yarı finale gelene kadar Hollanda 9 kez fileleri havalandırdı ve turnuvanın en golcü 3. takımı konumunda yer aldı.

        İngilizler ise oynadıkları toplam 5 maçta 5 kez fileleri havalandırabildi.

        10

        Hollanda kalesinde 5 gol görürken, İngilizler yalnızca 3 gol yedi.

        11

        REKABETTE 23. RANDEVU

        Hollanda ile İngiltere, A milli takım seviyesinde 23. kez karşı karşıya gelecek.

        12

        Rekabette geride kalan 2 müsabakanın 7'sini Hollanda, 6'sını İngiltere kazandı. Dokuz mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Hollanda'nın attığı 29 gole, İngiltere 31 golle karşılık verebildi.

        İki takım arasında oynanan son 8 maçın 5'inde 90 dakikalar eşitlikle tamamlandı.