Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika Galatasaray haberleri | Galatasaray'da yeni teknik direktör Domenec Torrent'ten flaş kararlar! - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent, ayağının tozuyla sahaya indi. İlk gününde Florya'ya gelen İspanyol çalıştırıcıyı Galatasaray Başkanı Burak Elmas karşıladı.

        2

        Burak Elmas ilk olarak Arda Turan ve Ömer Bayram'la sarılırken ardından Torrent'i karşıladı ve ikili bir süre sohbet etti.

        3

        Tesisleri gezen İspanyol çalıştırıcı ekibiyle birlikte takımın raporlarını incelemeye başladı.

        4

        Görüşmeler sürecinde Galatasaray'ın son maçlarını izlediği belirtilen Torrent ve ekibinin takımın fiziksel durumundan pek memnun kalmadığı kaydedildi.

        5

        FİZİKSEL DURUM YUKARIYA ÇEKİLENE KADAR GÜNDE ÇİFT İDMAN

        Florya'daki ilk gününü çift antrenmanla geçen Torrent, futbolcuların fiziki kalitesinin oynatmak istediği futbol anlayışına uygun olana kadar günde çift idman yaptırmayı planladığı da öğrenildi.

        6

        PRES VE TOP KAPMA ÇALIŞTIRDI

        Raporlarda ve analizlerinde takımın rakibe az gol beklentisi vermesine rağmen kalesinde çok gol görmesini mercek altına alan Torrent, kolay gol yenmesine çözümler aramaya başladı.

        7

        İspanyol çalıştırıcı ilk gününde takıma önde pres ve top kapma antrenmanları yaptırdı. Torrent öğrencilerine rakibe baskı konusunda daha kolektif bir bilinçle ve agresif anlayışla davranmaları gerektiğini ifade etti.

        8

        OYUN ANLAYIŞINI ANLATTI

        Antrenman öncesinde futbolcularla tanışan ve oyun anlayışını anlatan İspanyol çalıştırıcı herkesin ilk 11 şansının bulunduğunu, çok çalışanın formayı kapacağını ifade ettiği de belirtildi.

        9

        Oyun anlayışını da öğrencilerine anlatan Torrent futbolcularından daha hareketli olmaları gerektiğini ve topa mümkün olduğunca az temas ederek oynamalarını istedi.

        10

        Topa iki ya da üç kez dokunarak ayağından çıkarmaları gerektiğini vurgulayan 59 yaşındaki teknik direktör en önemli silahlarının da rakip yarı sahadaki baskılar olacağını; top kazanıldığında rakip kaleye mümkün olduğunca hızlı gitmeye çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

        11

        EKİBİ BELLİ OLDU

        Torrent'in gelişi sonrası merak edilen konulardan biri ise İspanyol çalıştırıcının ekibi oldu. İstanbul'a ilk olarak iki asistan, bir kaleci antrenörü ve bir atletik performans uzmanıyla gelen Torrent'in analiz ekibine de eklemeler yapacağı belirtildi.

        12

        Sarı-kırmızılı idarecilerin ise Torrent'in yanına hem Türkiye'yi hem de Galatasaray'ı bilen biri Türk biri de sarı-kırmızılı kulüpte top koşturmuş bir yabancı antrenör eklemesi yapmayı planladığı da öğrenildi.

        13

        Kulislerde konuşulanlara göre Galatasaray, Torrent'in ekibine daha önce Galatasaray'da çalışmış olan ve Spezia U19 Teknik Direktörlüğünü yürüten Tuğberk Tanrıvermiş ile Albert Riera'yı düşünüyor.

        14

        GENÇLERLE ÖZEL OLARAK İLGİLENDİ

        Torrent ilk gününde genç futbolcularla da yakından ilgilendi. Flamengo'da da altyapıdan futbolculara sıkça şans veren Ispanyol çalıştırıcı başta Barış Alper Yılmaz, Bartuğ Elmaz, Gustavo Assunçao olmak üzere kadrodaki genç futbolcularla özel olarak konuştu.

        15

        Bu sezon forma şansı bulamadığı için kiralık gönderilme fikrine sıcak bakan ve 1. Lig'den talipleri bulunan Atalay Babacan'ın durumuyla ilgili karar ise Torrent'in düşüncelerine göre verilecek.

        16

        İspanyol çalıştırıcı 21 yaşındaki futbolcuyu yetersiz bulursa Atalay tecrübelenmesi için düzenli forma giyebileceği bir kulübe kiralanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ