Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep Şehir Hastanesi Üroloji Kliniği'nde iyi huylu prostat büyümesi "Thulium lazer" ile gerçekleştirilen "ThuLEP" yöntemiyle tedavi edilebiliyor.

        Hastaneden yapılan açıklamada, prostatın erkeklerde idrar torbası (mesane) çıkışında yer alan, içerisinden idrar kanalı geçen ve yaşlanmayla birlikte erkeklik hormonlarının etkisiyle büyümeye açık bir organ olduğu bildirildi.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "ThuFLEP ameliyat yöntemi hastaya sağladığı avantajları ve artık prostat dokusu kalmadığından dolayı tekrarlama ihtimalinin çok daha düşük olması sebebi ile 'Altın standart' ameliyat tekniği olma yolunda ilerlemektedir. Dokular üzerinde daha az derinliğe ulaşması sayesinde daha az kanama meydana gelir. İdrar kaçırma riskini en aza indirir. Ayrıca prostat kapsülü üzerinden geçen sinirler daha iyi korunabildiği için cinsel fonksiyonlar (ereksiyon) etkilenmemektedir. Thulium lazer tedavisi, hastanın hızlı iyileşmesini sağlarken, daha az komplikasyon ve daha kısa hastanede kalış süresi sağlamaktadır. Bunlarla birlikte kan sulandırıcı ilaç kullanımına ara veremeyen riskli hastalar için önemlidir."

        "ThuLEP" yönteminin prostat büyümesi olan her yaş hastada uygulanabilir bir yöntem olduğu aktarılan açıklamada, "Tedavi sırasında hastanın genel anestezi almasına gerek kalmaz, işlem için lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma yöntemi uygulanır." değerlendirmesinde bulunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler