Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Göktürk isminin anlamı nedir? Göktürk ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Göktürk isminin analizi
        1

        Göktürk ismi, Türk kültürü için önem arz eden isimlerden biridir. Genellikle erkek çocuklarına koyulan bu isim Türkçe kökenlidir. Güzel anlamlar içermesi ve kulağa hoş gelmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Göktürk isminin anlamı, Göktürk ne demek, Göktürk Kuran’da geçiyor mu, Göktürk isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Göktürk İsminin Anlamı

        İsimler sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluşturmaktadır. Bir kişiyle tanıştığımızda ismini ve isminin anlamını merak ederiz. Bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da yeni doğacak çocuklarına isim koymadan önce ismin anlamlarını araştırırlar. Çünkü çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bunun için de geniş çaplı bir araştırma yaparlar. Toplumumuzda ismin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş de bulunmaktadır. Bu sebeple ince eleyip sık dokurlar. Göktürk ismi geçmişten günümüze tercih edilen isimlerden biridir. Türkçe kökenli bu isim anlam bakımından da oldukça beğenilir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Göktürk isminin anlamları şunlardır:

        • İslam'dan önce Orta Asya’da Ötüken dağı çevresinde yaşayan Türk soyundan halk ve bu halktan olan kimse.
        • (İsim tamlamasının birinci öğesi olarak) Göktürkler’e âit.
        2

        Göktürk Ne Demek?

        Anne ve baba adayları için isim belirleme süreci kimi zaman kafa karışıklığına sebebiyet verebilir. Uygun ismi bulmak isteyen ebeveynler sayısız seçenek arasında zorlanabilmektedir. Bu zorluklarından kaçınmak için bazı ebeveynler anne ya da babasının ismini çocuğuna vermektedir. Kimileri modern ve pek duyulmayan isimleri tercih ederken kimileri de geleneksel isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık gösterse de en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Göktürk ismi de temsil ettiği anlamlar itibariyle değerli bir isimdir. Göktürk ismi; İslam'dan önce Orta Asya’da Ötüken dağı çevresinde yaşayan Türk soyundan halk ve bu halktan olan kimse, (İsim tamlamasının birinci öğesi olarak) Göktürkler’e âit anlamlarını taşımaktadır.

        3

        Göktürk Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler yeni doğacak çocuklarına isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi için ismin kökeni önemlidir. Kimi aileler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Bazı ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genellikle Kuran’da bulunan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Göktürk ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır ancak Göktürk ismini koymak caizdir. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla Göktürk ismini çocuğunuza koyabilirsiniz.

        4

        Göktürk İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi, son yıllarda çokça araştırılan konulardan biridir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Göktürk ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

        Oldukça azimli ve mücadeleci bir yapıya sahiptirler. İyi bir kariyer için mücadele ederler. Duygularını kolay kolay belli etmezler. Hayatlarının birçok yerinde tereddüt yaşarlar. Zamanı iyi değerlendirmeye gayret ederler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ