Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Filiz isminin anlamı nedir? Filiz ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Filiz isminin analizi
        1

        Filiz ismi, en beğenilen kız isimlerinden biridir. Toplumumuzda yaygın olarak kullanılmaktadır. Hem güzel anlamlar taşıması hem de kulağa hoş gelmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çeken isimler arasında yer almaktadır. Filiz isminin anlamı, Filiz ne demek, Filiz Kuran’da geçiyor mu, Filiz isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Filiz İsminin Anlamı

        İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple yeni tanıştığımız birine ismini ve isminin ne anlama geldiğini sorarız. Bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da isimler hakkında detaylı bilgi edinmek ister. Çünkü ismin en önemli unsuru sahip olduğu anlamdır. Toplumumuzda isimlerin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş vardır. Bu nedenle ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce kapsamlı bir araştırma yaparlar. Güzel anlamlar taşıyan isimleri tercih ederler, kötü anlamlar taşıyan isimler seçilmez. Filiz ismi de birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler arasında yer almaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Filiz isminin anlamları şunlardır:

        2
        • Tohumdan veya tomurcuktan çıkan körpe ve küçük dal, sürgün, ışkın, eşkin, cımbar, çıvgın, şıvgın.
        • Ocaktan çıkarılan işlenmemiş, başka maddelerle karışık hâlde bulunan, ham maden birleşiği.
        • Bağışlayıcı.
        • İnce, uzun, zayıf ve narin kız.

        Filiz Ne Demek?

        Anne ve baba adayları için isim belirleme süreci kafa karışıklığına yol açabilir. Sayısız seçenek arasından uygun ismi bulmak anne ve baba adayları için zorlayıcı olabilmektedir. Bu sebeple yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım almaktadırlar. Çocukları için özel ve anlamlı bir isim arayışındadırlar. Kimi ebeveynler de anne ya da babasının ismini çocuğuna verirler. Bazıları modern ve pek duyulmayan isimleri tercih ederken bazıları da geleneksel isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Filiz ismi hem güzel anlamlar taşıyan hem de kulağa hoş gelen isimlerden biridir. Filiz ismi; tohumdan veya tomurcuktan çıkan körpe ve küçük dal, sürgün, ışkın, eşkin, cımbar, çıvgın, şıvgın, ocaktan çıkarılan işlenmemiş, başka maddelerle karışık hâlde bulunan, ham maden birleşiği, bağışlayıcı, ince, uzun, zayıf ve narin kız anlamlarını taşımaktadır.

        3

        Filiz Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler yeni doğacak çocuklarına isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi için ismin sahip olduğu anlam önemlidir. Kimi ise ismin hoş bir telaffuza sahip olmasına dikkat eder. Bazı aileler ise ismin manevi değeriyle ilgilenirler. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Filiz ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Filiz ismini koymak caizdir.

        4

        Filiz İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi, son yıllarda merak edilen konulardan biridir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Filiz ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

        Filiz ismine sahip olan bireyler kolay iletişim kurarlar. Zorluklar karşısında yılmayan bir yapıya sahiptirler. Güzellik onlar için oldukça önemlidir. İçgüdülerine güvenerek hareket ederler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ