Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Fatıma isminin anlamı nedir? Fatıma ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Fatıma isminin analizi
        1

        Fatıma ismi gerek manevi değeri gerekse güzel anlamlarıyla ilgi çeken kız isimleri arasında yer almaktadır. Kolay telaffuzlu ve kulağa hoş gelen bu isim, anne ve baba adaylarının da dikkatini çekmektedir. Fatıma isminin anlamı, Fatıma ne demek, Fatıma Kuran’da geçiyor mu, Fatıma isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Fatıma İsminin Anlamı

        İsimler sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluşturmaktadır. İsmi tamamlayan en önemli detay anlamıdır. Bunun bilincinde olan anne ve baba adayları çocukları için anlamlı bir isim arayışındadır. Uygun ismi bulmak için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım almaktadırlar. İsimlerin anlamları önemli olduğundan dolayı bu süreçte titizlikle hareket etmektedirler. Çünkü çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Fatıma ismi Arapça kökenli bir isim olup birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Fatıma isminin anlamları şunlardır:

        • Muhammed’in ilk eşi Hz. Hatice’den doğan kızının adı.
        • Sütten kesilmiş.
        • Güzel, iyi niyetli.
        2

        Fatıma Ne Demek?

        Anne ve baba adayları yeni doğacak çocuklarına isim belirlerken kafa karışıklığı yaşayabilir. Sayısız seçenek arasından uygun bir ismi bulmak uzun bir araştırma sürecini de beraberinde getirebilir. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla isimlerin anlamlarına erişim kolaylaşmıştır. Birkaç saniye içinde bir ismin sahip olduğu tüm anlamlar öğrenilebilmektedir. Anne ve baba adayları için bu süreç destekleyicidir. Bazı ebeveynler modern ve pek duyulmamış isimleri tercih ederken bazıları geleneksel isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Fatıma ismi de güzel anlamlara sahip olan ve manevi değeri bulunan bir isimdir. Fatıma ismi; Hz. Muhammed’in ilk eşi Hz. Hatice’den doğan kızının adı, sütten kesilmiş, güzel ve iyi niyetli anlamlarına gelmektedir.

        3

        Fatıma Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler yeni doğacak çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Bu kıstaslar aileler arasında farklılık gösterebilir. Kimi için ismin kökeni oldukça önemlidir. Kimi ismin sahip olduğu anlamları bilmek ister. Kimi aileler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Bazı anne ve baba adayları ismin manevi değeriyle ilgilenir. İsmin Kuran’da yer almasını tercih ederler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Fatıma ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Fatıma ismini koymak caizdir.

        4

        Fatıma İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi son yıllarda popülaritesini arttıran bir konudur. Pek çok kişi isim analizinin tam olarak ne olduğunu merak etmektedir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Fatıma ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

        Bu isme sahip olan bireyler oldukça fedakârdırlar. Duyguları daha ağırlıklıdır. Bu sebeple de duygularıyla hareket ederler; mantıkları geri planda kalır. Dürüst ve arkadaş canlısıdırlar. Önsezileri güçlüdür. Doğayla içe içe zaman geçirmeyi severler. Karmaşık bir iç dünyaları bulunur. Israr etmeyi sevmezler. Vicdanlı ve saygılıdırlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ