Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Mubı Haberleri, Güncel Mubı haberleri ve Mubı gelişmeleri

MUBI haberleri

Son dakika MUBI haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan MUBI gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan MUBI haber sayfamızda...
  • Wim Wenders Film Festivali'ne geliyor

    Kültür-Sanat, 23 Nisan 2024

    Wim Wenders Film Festivali'ne geliyor

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali, MUBI işbirliğiyle, 26 Nisan Cuma gana dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Wim Wenders ve Japonya’nın en tanınmış ve saygın oyuncularından Koji Yakusho’yu ağırlıyor.

  • Araf Suresi okunuşu, Türkçe anlamı

    Gündem, 01 Mart 2024

    Araf Suresi okunuşu, Türkçe anlamı

    Araf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Tamamı 206 ayettir. Sure, adını 46. ve 48. ayetlerde geçen “el-A’raf ” kelimesinden alır. “el-A’raf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler anlamına gelir. Surede temel konu olarak, ilahi vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenir. Araf Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti ve tefsiri içeriğimizde.

  • 'MUBİ Fest' İstanbul Modern Sinema'da

    Kültür-Sanat, 21 Aralık 2023

    'MUBİ Fest' İstanbul Modern Sinema'da

    İstanbul’da ilk kez düzenlenen MUBI Fest, 22 - 24 Aralık tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da sinemaseverlerle buluşuyor. Özenle seçilmiş filmlere ve etkinliklere ev sahipliği yapacak festival, sektörün önemli isimlerini bir araya getirirken HATIR / MEMORY filminin yönetmeni Michel Franco’yu da misafir ediyor.

  • Araf Suresi

    Gündem, 04 Ekim 2023

    Araf Suresi

    Araf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. 163-170. ayetlerin Medine döneminde indiğini söyleyen alimler de vardır. Tamamı 206 ayettir. Sure, adını 46. ve 48. ayetlerde geçen“el-A’raf ” kelimesinden almıştır. “el-A’raf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Surede temel konu olarak, ilahi vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir. Araf Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • Enam Suresi

    Gündem, 02 Ağustos 2023

    Enam Suresi

    Enam Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Kuvvetli görüşe göre, 91, 92, 93, 151, 152 ve 153. ayetler Medine’de inmiştir. Tamamı 165 ayettir. Adını, 136, 138 ve 139. ayetlerde yer alan “el-En’am” kelimesinden almıştır. Enam, koyun, keçi, deve ve sığır cinsi ehli hayvanları ifade eden bir kelimedir. Surede başlıca tevhide, adalete, peygamberliğe, ahirete dair meseleler ile küfrün ve batıl inançların reddi ve bazı temel ahlak kuralları konu edilmektedir. Enam Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • RTÜK’ten dijital platformlara ceza

    Gündem, 26 Temmuz 2023

    RTÜK’ten dijital platformlara ceza

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Netflix, Disney +, Amazon Prime Video, Mubi, Bein ve Blu TV’deki bazı yapımlara “toplumsal ve kültürel değerler ile Türk aile yapısına aykırı” oldukları gerekçesiyle üst sınırdan idari para cezası yaptırımı kararı aldı.

  • Mülk Suresi tam metni

    Gündem, 14 Eylül 2023

    Mülk Suresi tam metni

    Mekke döneminde nazil olan ve 30 ayetten oluşan ve toplumda "Tebareke" diye de bilinen Mülk Suresi , adını birinci ayette geçen “Tebarekelleziy bi yediyh el Mülk” tamlamasından almıştır. Surede başlıca, Allah’ın azameti, Allah’ın birliğinin delilleri ve öldükten sonra dirilmeyi inkâr edenlerin akıbetleri konu edilmektedir. Mülk Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.

  • İKSV Galaları'nda 'Sevmek Zamanı'

    Kültür-Sanat, 05 Aralık 2022

    İKSV Galaları'nda 'Sevmek Zamanı'

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilen İKSV Galaları, yılın son gösterimini sinemamızın benzersiz bir klasiği ile yapıyor. Metin Erksan'ın başyapıtı Sevmek Zamanı, yepyeni sunumuyla 22 Aralık Perşembe 21.30’da Kadıköy Sineması’nda gösterilecek.

  • Netflix kan kaybediyor!

    Teknoloji, 01 Ekim 2022

    Netflix kan kaybediyor!

    Gemius Audience ve JustWatch tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ve ABD’de hangi platformun daha çok trafik aldığı izleyici oranlarına göre belirlendi. Türkiye’de en çok izlenen platformlar arasında Netflix, Amazon Prime ve Disney Plus yer alıyor. Bu üç dijital yayıncı arasında her geçen gün rekabet giderek artıyor.

  • Festivalde 'Mayınlı Bölge: Folk Horror'

    Kültür-Sanat, 10 Mart 2022

    Festivalde 'Mayınlı Bölge: Folk Horror'

    41. İstanbul Film Festivali'nin 'Mayınlı Bölge' bölümü bu yıl dünyanın dört bir yanından folk horror filmlerinin yer aldığı özel bir seçkiyi konuk ediyor.

  • İstanbul Sinema Müzesi etkinlik rehberi

    Kültür-Sanat, 03 Aralık 2021

    İstanbul Sinema Müzesi etkinlik rehberi

    İstanbul Sinema Müzesi Aralık ayında film gösterimleri, tiyatro oyunları ve sergilerle dolu içeriğiyle sanatseverleri bekliyor

  • Kadın yönetmenlerden çevrimiçi 20 film

    Kültür-Sanat, 06 Mart 2021

    Kadın yönetmenlerden çevrimiçi 20 film

    Netflix, MUBI, BeinConnect ve Amazon Prime Video’da seyredebileceğiniz, kadın yönetmenlerin imzasını taşıyan 20 film önerisi… Habertürk sinema yazarı Mehmet AÇAR seçti…

  • Türkiye, Nijerya’da camiye düzenlenen intihar saldırısını kınadı

    Gündem, 02 Mayıs 2018

    Türkiye, Nijerya’da camiye düzenlenen intihar saldırısını kınadı

    Dışişleri Bakanlığı, Nijerya’nın Mubi kentinde bir camiye yönelik düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı ve Nijerya hükümetine ve halkına başsağlığı diledi

  • Nijerya'da intihar saldırısı: En az 50 kişi öldü

    BBC, 21 Kasım 2017

    Nijerya'da intihar saldırısı: En az 50 kişi öldü

    Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Mubi kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 50 kişi öldü. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ülkenin kuzeyinde Boko Haram saldırılar düzenliyor.

  • Nijerya'da camiye intihar saldırısı: En az 50 ölü
  • Nijerya'da patlama

    Dünya, 28 Kasım 2014

    Nijerya'da patlama

    Yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 5'i asker 35 kişi öldü

  • Genelkurmay Başkanı'nın evini işgal ettiler!

    Dünya, 31 Ekim 2014

    Genelkurmay Başkanı'nın evini işgal ettiler!

    Nijerya'da Boko Haram militanları, Genelkurmay Başkanı'nın evini ele geçirdi

  • Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 5 ölü

    Dünya, 13 Mart 2012

    Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 5 ölü

    Nijerya'da faaliyet gösteren aşırı dinci örgüt Boko Haram'ın saldırısında 5 kişi öldü

  • "Kızlar 1 yaşında evlenebilir"

    Dünya, 29 Haziran 2008

    "Kızlar 1 yaşında evlenebilir"

    Suudi imam Dr. Ahmed El Mubi'den ilginç fetva..

  • !f İstanbul aynı anda 30 şehirde

    Kültür-Sanat, 15 Ocak 2014

    !f İstanbul aynı anda 30 şehirde

    Dünyada ilk kez !f İstanbul tarafından gerçekleştirilen 'alternatif film dağıtım ve paylaşım' projesi !f², bu yıl Kudüs'ten Kıbrıs'a 36 farklı noktaya ve 15 bin insana ulaşacak