Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sağlık raporunu paylaşan Harris'in ekibi, Trump'ı güncel sağlık durumunu açıklamaya çağırdı | Dış Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Partinin 5 Kasım'daki seçimlerde başkan adayı Kamala Harris'in sağlık raporunu açıklamasının ardından seçim kampanyası ekibi, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump'a "sağlık durumunu bildirmesi" çağrısı yaptı.

        CBS News'taki habere göre, Harris'in doktoru Joshua Simmons, başkan yardımcısının sağlık durumu, ailesinin sağlık geçmişi gibi detayların yer aldığı sağlık raporunu açıkladı.

        Simmons, yazılı açıklamasında, Harris'in sağlık durumunun "mükemmel" olduğunu ve "başkanlık için gerekli fiziksel ve zihinsel dirence sahip olduğunu" belirtti.

        Harris'in bazı alerjileri nedeniyle 3 yıldır alerjen immünoterapisi gördüğünü belirten Simmons, Harris'in aile geçmişinde kolon kanseri görüldüğünü, bu nedenle Harris'in düzenli olarak gerekli tetkikleri yaptırdığını aktardı.

        Raporun açıklanmasının ardından Harris'in seçim kampanyası ekibi, Cumhuriyetçi aday Trump'a "güncel sağlık durumunu açıklama çağrısı" yaptı.

        Daha sonra Trump'ın seçim kampanyası yetkilileri, eski başkanın "başkomutan olmak için mükemmel ve kusursuz sağlıkta" olduğunu ifade etti ancak sağlık durumuna ilişkin detay vermedi.

        *Haberin görselleri AP tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ