HT Gastro
Keşfet

Sağlıklı ve fit kalmak için yemeğimizi yanımızda mı taşımalıyız?

Yapılan bir çalışmaya göre, bireyler ev dışında yiyecek içecek tüketimi konusunda oldukça tedirgin.

Giriş: 28.12.2021 - 15:22 Güncelleme: 28.12.2021 - 15:22
Haberler Gastro Keşfet Sağlık için yemeğinizi yanınızda taşıyın!

Evlerde kaldığımız süre boyunca sağlıklı, pratik ve lezzetli tarifler yapmayı öğrendiğimizi söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Melek Veyisoğlu, pandemi sürecinde zayıflamak için profesyonel destek alan insan sayısında artış olduğunu kaydetti. Sağlıklı kalmak ve zayıflamak isteyenlere yemeklerini yanlarında taşıması gerektiğini öneren Veyisoğlu, basit bir şekilde hazırlanabilecek iki tane de tarif paylaştı

Pandemi sürecinde beslenmenin hayatımızdaki önemi ve yeri bir kez daha hatırlandı. COVID-19 hastalığının bulaşmasını önleyen veya tedavi eden bir besin olmasa da sağlıklı ve dengeli beslenmenin, fiziksel aktiviteyle beraber bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlandı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melek Veyisoğlu, güçlü bir bağışıklık sisteminin temelini kaliteli beslenme düzeninin oluşturduğunu belirtti.

Veyisoğlu, "Pandemi döneminde kimimiz evimizde sağlıklı beslenmeyi öğrendi kimimiz egzersiz yapmayı ama ne yazık ki kimimiz de fırsatı dezavantaja çevirerek sağlıksız beslemeye yöneldi. Ülkemizde yapılan bir araştırmada, pandemi süresinde bireylerin yaşadıkları yalnızlık, stres ve moral bozukluğu gibi olumsuz duygulardan dolayı duygusal yeme eğilimi artışı ve aşırı yemek tüketimi gösterdikleri saptanmıştır" dedi.

Veyisoğlu, Türkiye'de özellikle son yıllarda obezite sayısındaki artışın oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "İşin içerisine pandemi süreci eklenince insanlar artık uzmandan destek almayı tercih etmeye başladı ve diyetisyenlere olan başvuru sayısında artış oldu. Sosyal medyanın etkileşim gücüyle birlikte bizim için kitlelere ulaşmak ve iletişim kurmak daha da kolaylaştı. Bizler de bu süreçte sağlıklı içerikler üreterek insanları bilinçlendirmeye çalıştık. İnsanların beslenme konusunda artık daha dikkatli olduğunu egzersiz yapmak konusunda istekli olduğunu görüyorum."

Yapılan bir çalışmada, bireylerin ev dışında yiyecek içecek tüketimi konusunda tedirgin olduğu ve sağlıklı beslenmeye yönelimin arttığı gözlemlendi. Veyisoğlu da evlerde kaldığımız süre boyunca sağlıklı, pratik ve lezzetli tarifler yapmayı öğrendiğimizi kaydederek, "Dışarıda tüketilen yiyeceklerin çoğu sağlıksız ve kalorisi yüksek olan besinlerdir. Bu nedenle gün içinde öğün saatinizde dışarıda oluyorsanız ve özellikle zayıflamak istiyorsanız yemeğinizi mutlaka yanınızda taşıyın. Hazırlayacağınız besin değeri yüksek pratik tarifler ile hem sağlıklı beslenmiş hem de tasarruf etmiş olursunuz" diye konuştu.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melek Veyisoğlu, özellikle zayıflamak isteyen kişilerin yemeklerini muhakkak yanlarında taşıması gerektiğini vurgulayarak, 'Eğer uzun süre dışarıda olacaksanız yanına meyve ve çiğ kuruyemişlerinizi eklemeyi unutmayın' dedi ve basit bir şekilde hazırlanabilecek iki tarif paylaştı.

1 tahıllı lavaşın içerisine 1 yemek kaşığı labne peyniri sürün. İçerisine 120 gram yağsız ton balık, maydanoz, soğan ekleyin ve sarın.

150 gram haşlanmış parçalanmış tavuk, 1 yemek kaşığı labne, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, tuz, karabiber, pul biber, 2 dal taze soğan hepsini harmanlayın marul veya salatanın üzerine ekleyin.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER