HT Gastro
Keşfet

Salatalık adam çiftçileri zor durumda bıraktı

Salatalık gibi basit bir şey aracılığıyla nasıl niş bir içerik üretilebileceğinin ve geniş ve ilgili bir kitleyle bağlantı kurulabileceğinin en güzel örneği bu hesap.

Giriş: 05.09.2024 - 18:00 Güncelleme: 06.09.2024 - 10:23
Haberler Gastro Keşfet Salatalık adam ülkede salatalık bırakmadı

Çevrimiçi olmayanların bile karşısına çıkmış olabileceğini düşündüğümüz, sosyal medyada viral olan salatalık videolarından birine denk geldiniz mi hiç? "Salatalık adam” olarak adlandırılan Logan Moffitt, bazıları 30 milyona yakın görüntülenme almış salatalık videolarıyla Tiktok'u, deyim yerindeyse, kasıp kavuruyor.

Tiktok'ta 6,5 milyon takipçisi bulunan @logagm hesabını yöneten Logan Moffitt, Tiktok için basit ve sağlıklı beslenme konusunda içerikler hazırlayan 23 yaşında bir Kanadalı.

Moffitt'in içerikleri benzersiz olduğu kadar keyifli de. Bir dizi salatalık tarifi etrafında dönen her videoya sürekli aynı sloganla başlıyor: Şimdi size bütün bir salatalığı yemenin en iyi yolunu göstereyim.

Ardından Moffitt sıradan bir salatalığı viral bir sansasyona dönüştürüyor.

Sosyal medya fenomenleri Logan'ın hazırladığı rendelenmiş salatalık, susam yağı, sarımsak, sirke ve yağdan oluşan bir salata tarifini paylaşmaya başlayınca, video dünya genelinde yayıldı.

Ardından kıyamet koptu

TikTok'ta viral olan salatalık videoları nedeniyle İzlanda süpermarketleri zor günler geçirdiğini itiraf etti. İzlanda'daki çiftçiler, ana malzemesi salatalık olan tariflerin TikTok'ta trend olması nedeniyle salatalık satışlarının ikiye katlandığını ve artan talebe yetişmediklerini belirtiyor.

İşte çok meşhur salatalık videolarından biri

Her tarif çok basit ve izleyicilerin % 80 den fazlası kadın

Moffitt'in salatalık salatası tarifleri TikTok'ta bir yemek çılgınlığı yarattı. Milyonlarca kişi onu salatalıkları yemeye hazır yemeklere dönüştürürken izliyor. Her tarif basit ama ilgi çekici bir formatta izleniyor. Toplam 6,5 milyon takipçiye sahip Moffitt sadece son 30 gün içinde TikTok'ta 800 binden fazla takipçi kazandı. Ayrıca, %7,45 gibi bir etkileşim oranına sahip. Kitlesi ağırlıklı olarak kadınlardan oluşuyor (%81,44) ve neredeyse yarısı 18 ila 24 yaş arasında. İzleyenler oldukça ilgili ve en son salatalık karışımlarını denemeye hevesli.

Tiktokta 3.7 milyon izlenen tariflerden birine şu linkten ulaşabilirsiniz. https://www.tiktok.com/@logagm/video/7410418735879687429

Tarifler oldukça basit

Logan'ın tariflerinin formülü oldukça basit: Ağzı sıkıca kapalı plastik bir kabın içine bütün bir salatalığı dilimleyin, malzemelerinizi ekleyin, kabı kuvvetlice sallayın. Logan, ağzına kadar dolu bu kabı sallayarak malzemeleri karıştırmasının mümkün olmadığını söyleyen şüphecileri de, tariflerini uygulayanlar sayesinde, alt etmiş durumda. Pek çok insan marketlerinde tükenen salatalıkların tek sorumlusunun o olduğuna inanıyor.

Sosyal medyanın gücü

Sosyal medyanın hızlı dünyasında Moffitt, nam-ı diğer “Salatalık Adam”, niş içeriğin nasıl yaygın bir etkiye yol açabileceğinin en iyi örneği. Salatalık gibi basit bir şey aracılığıyla geniş ve ilgili bir kitleyle bağlantı kurma becerisi, onu genç tüketicilere ulaşmak isteyen markalar için aranan bir ortak haline getirdi. Moffitt viral salatalık tariflerini üretmeye devam ettiği sürece, etkisinin ve marka işbirliklerinin-artmaya devam edeceğini söylemek yanlış olmaz.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER