HT Gastro
Seyahat

Capri Adası turu

Roma İmparatoru Sezar ve halefi Tiberius'un cazibesine dayanamadığı İtalya'daki Capri Adası, geçtiğimiz yüzyıllarda asillere ev sahipliği yaparken günümüzde ise jet sosyeteyi ağırlıyor.

Giriş: 05.07.2018 - 09:51 Güncelleme: 07.08.2019 - 11:46
Haberler Gastro Seyahat Capri adası turu, Capri adası nerede?
Harita

Capri Adası'nın tarihçesi

Capri’nin ilk hayranı MÖ 29 yılında adayı ziyaret eden Caesar Augustus olmuş. Adanın güzelliğinden o kadar etkilenmiş ki, buraya sahip olabilmek için, verimli toprakları olan Ischia Adası’nı ve Napoli şehrini Capri ile takas etmiş. Thomas Mann, Ernest Hemingway, Jean Paul Sartre ve Pablo Neruda adanın güzelliğine kapılıp burada yaşayan isimlerden sadece birkaçı. Roma İmparatoru Tiberius adaya 12 villa yaptırmış ve ölümünden kısa bir süre öncesine kadar burada yaşamış ve bu nedenle Capri Adası'nın ünü dünyaya yayılmış. Lüks ve şık Capri, bugün de ünlülerin favori tatil yerlerinden biri.

Tereddüt ederek gittiğim Capri, bana, yaza göre nispeten güneşli, sakin ve huzurlu günler sundu. Kiralık otomobilimi Sorento’da bırakıp adaya varır varmaz bir scooter kiraladım ve bu cazibenin peşine düştüm hızla. Napoli’den ve Sorrento’dan hemen her saat başı, deniz otobüsü ve feribotlarla ulaşılabilen Capri’de ilk ayak basılan yer Büyük Liman oluyor. Marinaya paralel sıralanmış birkaç kafe-restoran, hediyelik eşya dükkânı ve halka açık plajdan oluşan Marina Grande’de fazla oyalanmadan Capri’nin merkezine ulaşmak ve bir an evvel ada ruhuna nüfuz etmek en iyisi. Marina Grande’den Capri’ye fünikülerle ya da yürüyerek çıkılabilir.Bu tırmanışı fünikülerle yapmanın en güzel yanı, merkeze ulaştığında karşılaşılan manzara. İnsanı adeta yerine mıhlayan bu panorama içinde neler yok ki; aşağıdan çapkınca göz kırpan masmavi deniz, üzerinde salınan yatlar, yelkenliler, yeşillikler arasında beyaz badanalı evler ve ufukta İtalya.

Capri Adası'nda gezilecek yerler

Via Krupp caddesi: Önce Via Krupp gezilmeli. Merkezden güneye doğru inen ve sadece yayalara açık bu cadde, Augustus Bahçeleri’ne ve Marina Piccola’ya uzanıyor.Augustus Bahçeleri, Capri florasını gözlemleme fırsatı bulacağınız teraslar halinde düzenlenmiş, geniş bir alana yayılmış bir botanik bahçe. Bu teraslardan baktığınızda, solda adanın simgelerinden doğanın muhteşem bir formda şekillendirdiği Faraglioni Kayaları’nı, sağda ise Solaro Tepesi ile Marina Piccola Plajı’nı göreceksiniz. Roma döneminde yapılan jet sosyeteye ve dünyaca ünlü sanatçılara ait lüks villaların bulunduğu Tragara Caddesi, denize girip serinleyebileceğiniz Marina Piccola, Tiberius Hamamları ve Palazzo a Mare de atlanmaması gereken yerler.

Capri’nin en ünlü meydanı Piazzetta, fünikülerin beyaz sütunlu terasından Solaro tepesine açılıyor. Burası yalnızca turistler için değil, ada sakinleri için de en önemli merkez. Meydana açılan sokaklarda çeşitli kafeler, restoranlar ve küçük dükkânlar bulunuyor.

Adanın daha yüksekteki ikinci büyük yerleşimi Anacapri’ye Capri’den otobüs ya da minibüsle ulaşmak mümkün. 15 dakika süren bu yolculuk için kendinize cam kenarında bir yer kapın. Hemen her yolun denize çıktığı Anacapri’ye varınca bir kez daha manzaraya hayran olacaksınız. Bir dönem Avrupalı birçok ressam, müzisyen ve yazara ev sahipliği yapan Anacapri’den, bu adadan görmeden ayrılmamanız gereken Grotta Azzurra’ya (Mavi Mağara) yürüyerek ya da araçla ulaşabilirsiniz. Mavi Mağara dünya çapındaki ününü, adını borçlu olduğu, gümüş ışıklar saçan berrak mavi sudan alıyor.

Adanın en yüksek noktası olan Solaro Tepesi’ne Anacapri’den binilen teleferikle 12 dakikada ulaşılıyor. Yürüyerek çıkmak isteyenler yaklaşık 1.5 saat harcamayı göze almalı. 589 metre yüksekliğindeki tepeden Calabria dağları, Apeninler, Amalfi sahili, Sorrento Yarımadası, Napoli Körfezi, Procida ve Ischia adaları görülebiliyor. Anacapri’nin kuzeydoğusundaki uçurumlu yamaçta, denizden 412 metre yükseklikte 1535’te Barbaros Hayrettin Paşa’nın tutsak edildiği ve ününden dolayı onun adını taşıyan Barbarossa Kalesi bulunuyor.

Buraya kadar gelmişken Villa San Michele’yi görmeden dönmek büyük bir kayıp olur. Aziz Michele’ye adanmış eski bir şapelin kalıntıları üzerine İsveçli doktor ve yazar Axel Munthe tarafından 1896’da yaptırılan bu muhteşem kompleks içinde Roma villaları, Napoli Körfezi’ne bakan sütunlu dairesel çardaklar, granit sfenksler, lahitler ve büstler, bir de müze bulunuyor. Villa San Michele’yi de gezdikten sonra, artık Tiren Denizi’nin bu eşsiz güzellikteki adasıyla gönül rahatlığıyla vedalaşabiliriz. Bir gün yeniden gelmeyi dileyerek...

Capri Adası'nda nerede kalınır?

Konaklamak için tercih edebileceğiniz 3-4 ve 5 yıldızlı oteller, konuk evleri ve kiralık evler de mevcut.

Capri Adası'nda bütçenize göre tercih edebileceğiniz bir çok alternatif konaklama yeri bulunuyor. Ancak turistlerin yoğun ziyaretine maruz kalan Capri'de konaklamak üzere yer bulmak zor olabiliyor. Ada'nın önde gelen otelleri Capri Tiberio Palace, Hotel Villa Brunella ve Hotel La Minerva konumları ve sundukları iyi hizmet nedeniyle tercih edilmesi gereken konaklama yerleri arasında yer alıyor. Fakat ücretleri oldukça yüksek.

Capri'nin merkezine daha yakın ve fiyat olarak da daha uygun olması nedeniyle Casa Paolina, Relais Maresca, Fuorlovado 40 ve Hotel Capri gibi oteller tercih edecileceğiniz seçenekler arasında yer alıyor.

Capri Adası'nda ne nerede yenir?

  • Adanın deniz ürünleri ağırlıklı mutfağından deniz ürünlü risotto, spagetti ve pizzayı tadabilirsiniz.
  • Özel soslarla hazırlanan balık spesiyalitelerini de mutlaka deneyin.
  • İtalya’nın güney sahillerine özgü buzlu limonata ve limon özlü bir içki olan limoncello’yu içmeden dönmeyin.
  • Capri Adası fazlasıyla turist ziyareti alması dolayısıyla oldukça pahalı mekanlara sahip. Fakat oldukça uygun fiyata karnınızı rahatlıkla doldurabileceğiniz yerler de mevcut. Bunlardan birisi Salumeria Da Aldo. Küçük bir şarküteri dükkanı olan bu mekan size istediğiniz sandviçleri yaptırabilme imkanı sunuyor.
  • Sebze ve et yemekleri, kızarmış ürünler ve pizza gibi farklı seçenekler sunan bir menüye sahip Capri Pasta, isterseniz paket yemek de alabileceğiniz uygun fiyatlı bir mekan. Ayrıca mekanın spesiyali olan Ravioli Capresi'yi denemenizi de tavsiye ederim.

Capri Adası'na nasıl gidilir?

Capri Adası'na direkt ulaşım sağlanamıyor. Bulunduğunuz yerden ancak bir uçak yolculuğuyla Roma'ya, veya Ada'ya daha yakın bir konumda bulunan Napoli'ye ulaşmalısınız. Capri Adası’na Sorrento ve Napoli’den feribot ve deniz otobüsüyle ulaşmak mümkün. Molo Beverello veya Napoli Pota Di Massa'dan feribota binerek Capri Adası'na geçebiliyorsunuz.

Roma'dan Capri Adası'na yaklaşık olarak 3 saatte ulaşılabiliyor. Napoli'den de feribotla Capri'ye ulaşım imkanı bulunuyor. Napoli'den Capri'ye neredeyse her saat başı feribot seferleri düzenleniyor. Bu feribotların hızına göre ücretleri de değişiyor. Feribotların Ada'ya ulaşım süresi ise 45 dakika ve 1,5 saat aralığında değişiyor.Capri'ye giden feribotlar arasında araçları taşıyan feribotlar da var, ama eğer Ada'da yaşamıyorsanız aracınızı adaya götürmeniz yasak.

Capri Adası'ndan ne alınır?

  • Seramik magnet, bardak altlığı, kase vs. alabilirsiniz. Seramik ürünlerin ebatları büyüdükçe fiyatları da yükseliyor.
  • Capri'de oldukça fazla butik ve hediyelik eşya alabileceğiniz mağaza var.
  • Bununla birlikte birçok lüks markanın da mağazaları bulunuyor.Bu küçük dükkânlar arasında Prada, Escada gibi mağazaların bulunduğunu ekleyelim.
  • Ayrıca Positano'ya ait olan bir giyim markası Antica Sartoria'nın ürünleri de ilginizi çekebilir.
  • Eğer Capri Adası'na özel birkaç şey satın almak istiyorsanız da el yapımı sandaletleri tercih edebilirsiniz.
Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER