Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Hükümetin kapanması yeni modelleri vurdu! - Otomobil Haberleri
        .png
        .png

        ABD'de hükümetin ülketarihinin en uzun süresi olarak 34 gün boyunca kapalı kalması, ülkedeki park ve bahçeler ile havalimanı güvenliği gibi kamusal alanları etkilerken, otomobil sektörüne de etkileri oldu.

        Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, hükümetin kapanması ile 800 bin kamu çalışanına ücret ödenemiyor olması, diğer devlet kurumları gibi Çevre Koruma Ajansı'nın da faaliyetlerine ara vermesine neden oldu. Gelişmeler, markaların yeni modellerinin ise piyasaya çıkmasını geciktirdi.

        Öyle ki, ABD'de satılan otomobillerin söz konusu ajanstan gerekli emisyon izinleri alması gerekiyor. Bu olmadığı takdirde ise, otomobillerin satışına izin verilmiyor.

        REKLAM

        RAM 3500 SATIŞA SUNULAMIYOR

        Bu duruma birkaç örnek vermek gerekirse,Fiat Chrysler (FCA) markalarındanRAM'in yeni pick-up'ı3500, lansmanı yapıldığı halde satışa çıkmak için gün sayıyor.FCA CEO'su Mike Manley'in Detroit Otomobil Fuarı'nda yapıldığı açıklamalara göre, grubun en karlı modellerinden olan araç, hükümetin kapalı olması nedeniyle gerekli izinleri alamadığı için bayilere verilemiyor.

        ABD'nin ikinci büyük markası Ford yetkililerininverdiği bilgiye göre de, eğer hükümet bir 30 gün daha kapalı kalırsa, markanın piyasaya sürmeyi planladığı modellerinde gecikme yaşanabilir.

        Henüz yeni bir modelinde gecikme yaşanmayan General Motors'un (GM) sözcüsüJeannine Ginivan, "Diğer üreticiler gibi bizde önümüzdeki dönemde piyasa sunacağımız2019 ve 2020 model araçlar içinÇevre Koruma Ajansı'nın açılmasını bekliyoruz" dedi.

        REKLAM

        ÜRETİMİ DE ETKİLEYEBİLİR

        Amerikan otomobil endüstrisininticaret örgütü olanGlobal Automakers'in konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hükümetin kapalı kalma süresinin uzamasının, otomobil üretimini de olumsuz etkileyeceği vurgulandı. Yetkililer, piyasaya çıkamayan yeni modellerin, markaların yıl sonu satış hedeflerini tutturamaihtimali yarattığı kaydedildi.

        ABD Hükümeti, Başkan Donald Trump'ın Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar için Kongre'den istediği 5 milyar dolarlık ek ödeneğin, Demokratlar'ın karşı çıkmasısonucu kabul edilmemesi üzerine bir aydan fazladır kapalı durumda. 800 bin kamu çalışanın maaş alamamasına neden olan bu durum, ülkedeki federalhizmetleri aksatıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ