Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail-Lübnan hattında son 14 günde neler yaşandı? | Dış Haberler
        1

        Dünyanın gözü İsrail-Lübnan hattına kilitlendi. İki taraf arasında günlerdir süren gerilim, İsrail'in Lübnan'a kara operasyonu başlattığını duyurmasıyla devam ediyor. Bölgede özellikle son 14 gündür tansiyon yüksek.

        2

        17 Eylül günü akşam saatlerinde dünyanın gözü Lübnan'da eş zamanlı olarak patlatılan çağrı cihazlarına kilitlendi. İsrail, Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarını eş zamanlı olarak patlattı.

        3

        Bu saldırının hemen ertesi günü bu kez de Lübnan'da telsizler hedef alındı. İsrail bu saldırılarının sorumluluğunu hiçbir zaman kabul etmedi.

        Üst üste iki gün yaşanan siber saldırıların ardından, İsrail-Lübnan hattında hava saldırıları başladı. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

        4

        İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarında Hizbullah komutanlarının hedef alındığını açıkladı, ancak yüzlerce sivil öldü. Bu saldırılarda Hizbullah'ın komuta kademesi büyük kayıplar verdi.

        5

        Son olarak Cuma akşamı İsrail, Beyrut'a hava saldırısı düzenlediğini ve hedefinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın olduğunu duyurdu. Hizbullah lideri Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

        6

        Hizbullah da bu süreçte İsrail’e roket ve füzelerle karşılık verdi. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

        10

        İsrail günlerdir Lübnan'a kara harekatı başlatacağının sinyalini vermesinin ardından gece saatlerinde Lübnan'da Hizbullah hedeflerine yönelik saldırı başlattığını duyurdu.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

         İsrail'den Lübnan'a kara operasyonu!
        İsrail'den Lübnan'a kara operasyonu! Haberi Görüntüle
         Şam'da patlama sesleri
        Şam'da patlama sesleri Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ