Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İtalya'da aşırı sıcaklar etkili oluyor: 11 kentte "kırmızı" alarm verildi! | Dış Haberler
        1

        İtalya genelinde Afrika kaynaklı aşırı sıcaklar etkili olurken, bugün için "kırmızı" alarm verilen kent sayısı 11'e çıkarıldı.

        2

        Hava sıcaklıklarında risk seviyesini dört renk kategoride belirleyen Sağlık Bakanlığının, dün için en yüksek kategori olan "kırmızı"ya aldığı 7 kentte, Afrika kaynaklı sıcaklar etkisini gösterdi.

        3

        "Kırmızı" alarm verilen 7 kentten biri olan başkent Roma'nın farklı noktalarından termometreler dün öğlen vakti 40 ila 42 dereceyi gösterdi.

        4

        Tarihi kenti ziyarete gelen turistlerin güneşten korunmak için şemsiyelerle dolaştığı ve çeşmeler önünde su almak için uzun kuyruklar oluşturdukları görüldü.

        5

        Roma'nın turistik mekanlarından tarihi İspanyol Merdivenleri'nin hava sıcaklığının yüksek olması sebebiyle boş olduğu gözlendi. İspanyol Merdivenleri'nin önündeki Barcaccia çeşmesi başta olmak üzere insanlar kentteki çeşmelerden akan suda serinlemeye çalıştı.

        6

        Afrika kaynaklı aşırı sıcaklar nedeniyle Sağlık Bakanlığı, bugün için yüksek risk uyarısı kapsamında bugünden farklı olarak 4 kenti daha "kırmızı" kategoriye alarak, sıcaklara dikkat edilmesi konusunda uyardı.

        Bakanlık, vatandaşları gündüz 11.00 ile 18.00 saatleri arasında yüksek sıcaklıklara maruz kalmaktan kaçınmaya çağırdı.