Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan, Hazreti İsa'nın annesi Meryem Ana'nın son yerleşim yeri olarak kabul edilen Meryem Ana Evi'nde ayin düzenlendi.

        Hristiyanlar için kutsal sayılan "Meryem Ana'nın Göğe Yükseliş Günü" dolayısıyla farklı ülkelerden gelen çok sayıda Hristiyan, Meryem Ana Evi'nde buluştu.

        "Meryem Ana Bayramı" olarak da adlandırılan gün dolayısıyla gerçekleştirilen ayini Fransa Reims Başepiskoposu ve Fransız Episkoposlar Kurulu Başkanı Mgr Eric de Moulins-Beaufort yönetti. Ayinde İncil'den bölümler okundu, ilahiler söylendi, dualar edildi.

        Hristiyanlar, ayin esnasında ve sonrasında mum yakıp "Meryem Ana'ya Övgü Duası" etti, dilek bağlama yerine peçete ve kağıtlara yazdıkları dilekleri astı.

        Ayinde üzüm ve simit ikramında bulunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler