Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ani kalp durması halinde hastaya elektrik şoku uygulamak üzere tasarlanmış hayat kurtarıcı tıbbi cihaz olan OED cihazı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN iş birliği ile üretiliyor.

        Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yerel yönetimlerde ilk kez Konya Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında, ani kalp durmalarında elektroşokla hastanın hayata döndürülmesine imkan veren yerli OED cihazları belediye çalışanlarının ve vatandaşların yoğun olduğu pilot alanlara yerleştirilecek.

        OED cihazının ulaşılabilirliği sayesinde 112 Acil Müdahale ekipleri gelinceye kadar hastaya ilk müdahale yapılmış olacak.

        Konevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen yerli Otomatik Defibrilatör Cihazının temin ve tanıtım programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, ASELSAN ile birçok konuda iş birliği yaptıklarını, bunlardan bir tanesinin de OED cihazı olduğunu ifade etti.

        Üretilen cihazın hem Türkiye'de hem dünyada ses getireceğini kaydeden Uzbaş, "İnsan, bu dünyanın en kıymetlisi. İnsan sağlığı da bizler için önemli. ASELSAN'ın geliştirdiği bu cihaz, ihtiyaç hasıl olduğu zaman hayat kurtaracak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve UGES Sektör Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik da Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN iş birliğinde önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

        Programa Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gül ile ASELSAN ve Konya Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

        Açıklamada, OED cihazına ilişkin şu ifadeler kaydedildi:

        "Ani kalp durması halinde hastaya elektrik şoku uygulamak üzere tasarlanmış hayat kurtarıcı tıbbi cihazdır. Ani kalp durmalarında ilk 3 ile 5 dakikanın hayati önem taşıdığı durumlarda, bir dakika içinde elektroşok uygulandığında kişinin yaşama dönme şansı yüzde 90 iken, 3 dakika içinde yüzde 70'lere düşmektedir. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayla, olası kalp durmasına karşı hem çalışanlarına hem vatandaşlara OED Cihazı ile erken müdahaleyi amaçlıyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler