Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi KYK yurt ücretleri ne kadar, kaç TL olacak? 2024-2025 GSB ile KYK 1.Tip, 2.Tip, 3. Tip, 4.Tip, 5.Tip, 6.Tip yurt ücretleri belli oldu mu?
        1

        KYK yurt ücretleri, başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gündemdeki yerini aldı. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini 7 Eylül tarihine kadar e-Devlet üzerinden tamamladı. Peki, KYK yurt ücretleri ne kadar, odalar kaç kişilik? İşte 2024-2025 GSB ile KYK yurt ücretlerine ilişkin tüm detaylar...

        2

        KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

        2024-2025 KYK yurt ücretleri henüz belli olmadı. Ancak geçtiğimiz dönem yurt ücretleri; tip 1 ücreti aylık 345 TL, tip 2 aylık 405 TL, tip 3 aylık 480 TL, tip 5 aylık 510 TL ve tip 6 570 TL olarak ödenmişti. Bu yılki KYK yurt ücretleri açıklandığında haberimize eklenecektir.

        3

        KYK YURT TİPLERİ VE ÖZELLİKLERİ

        KYK yurtları, barınma koşulları ve oda özelliklerine göre 6 tipte sınıflandırılıyor.

        KYK yurt tipleri ve özellikleri şu şekilde;

        1. ve 2. Tip Yurtlar: Temel barınma, yemek ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan yurtlardır.

        4

        3. Tip Yurtlar: Orta dereceli yurtlar olup, oda büyüklüğüne göre 2-4 kişilik konaklama imkânı sunar. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunur. Banyo ve tuvalet ortak kullanım alanıdır.

        5

        4. Tip Yurtlar: Orta dereceli yurtlardır. Oda büyüklüğüne göre 2-4 kişilik konaklama imkânı sunar. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve kitaplık bulunabilir.

        5. Tip Yurtlar: İkinci en iyi yurt kategorisindedir ve buna bağlı olarak ikinci en yüksek ücret ve depozito ücretine sahiptir.

        6

        6. Tip Yurtlar: En lüks KYK yurtlarıdır ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahiptir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ