Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde Valisi Cahit Çelik, muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Çelik, mesajında, muharrem ayının Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret etmesi dolayısıyla hicri yılın başlangıcı olduğunu belirtti.

        Bu ayın sabrı, metaneti ve dayanışmayı hatırlattığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

        "Bugün, Kerbela'nın acısını yüreklerinde hisseden Müslümanlar olarak bu olaylardan dersler çıkararak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. Kerbela'yı doğru anlayıp, toplumsal barış ve kardeşliği pekiştirmeliyiz. Muharrem ayı matem ayı olmakla beraber, halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Ortak değerlerimizde birleşip bir bütün olduğumuzu düşünmeliyiz. Birliğimizin, huzurumuzun ve bereketimizin daim olmasını temenni ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler