Ortaköy'e nasıl gidilir? Ortaköy'den hangi otobüsler geçer?
Ortaköy, hareketli yapısı meşhur kumpirleri ve boğazı selamlayan konumuyla İstanbul'un göz bebeği semtlerinden biridir. Sahile açılan konumuyla yerli yabancı pek çok turistin gözdesi semt, ulaşım olanakları bakımından geniş bir yelpaze sunmaktadır.
Ortaköy'e Nasıl Gidilir?
Ortaköy ile Mecidiye mahallerinden oluşan semtin kurulumu Bizans dönemine dayanmaktadır. Bizans İmparatoru I.Basileios'un yaptırdığı “Ayios Fokas” Manastırı'ndan ismini almış semtin eski tarihlerdeki adı Ayios Fokas'tır. Kanuni Sultan Süleyman döneminde bölge Türklerin eline geçmiş ve bölgedeki nüfus oranı 16. yüzyılda önemli ölçüde artış göstermiştir.
Osmanlı mimarisinin en özgün örneklerinden biri olan semtin sembolü Ortaköy Camii, Sultan Abdülmecit tarafından 1853 yılında yaptırılmıştır. Boğaziçi'nin serin sularına doğru uzanan caminin mimarisi Barok tarzdadır.
Taş oymacılığının eşi görülmemiş örneklerinden biri olan yapı Ortaköy'ün vazgeçilmez eserlerinden biridir. Yer aldığı konumdan dolayı Ortaköy'e hızlı ve kolay ulaşım seçenekleri bulunmaktadır.
Anadolu yakasından gelmek isteyenler
Avrupa yakasından gelmek isteyenler
Ortaköy'e Hangi Otobüsler Gider?
Bulunduğu konum itibariyle Ortaköy’e ulaşım yönünden en pratik toplu taşıma araçları otobüslerdir. Ancak belirtmekte yarar var Beşiktaş ilçesi trafik yönünden oldukça aktif bir bölgedir. Bu sebeple zaman zaman trafik sorunlarıyla baş başa kalabilirsiniz.
Ortaköy’e giden otobüsler:
22 İstinye Dereiçi Kabataş
22RE Fatih Sultan Mehmet Beşiktaş
25E Sarıyer Kabataş
40T İstinye Dereiçi Taksim
42T Bahçeköy Taksim
DT1 Ortaköy Taksim
40B Sarıyer Beşiktaş
55B Gaziosmanpaşa Beşiktaş
30M Beşiktaş Mecidiyeköy
129T Bostancı Taksim
62 Kâğıthane/Gültepe Kabataş
Mecidiyeköy'den Ortaköy'e Nasıl Gidilir?
Dilerseniz kişisel aracınızla dilerseniz taksiyle ya da otobüsle Mecidiyeköy'den Ortaköy'e ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüsle ulaşım sağlamak isteyenler DT1 ve DT2 hatlı otobüsleri kullanmalıdır.