Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe şampiyonluk yarışında rakibi Galatasaray’ın 4 puan gerisine düştü. Sivasspor karşısında galibiyeti koruyamayan Sarı –Lacivertliler 1 puanla yetindi.

        Karşılaşmanın geneline bakıldığında Fenerbahçe'nin iyi oynamadığı bir gerçek. İlk 45 dakika oyunda yoktular. Dzeko’nun kaçırdığı fırsat dışında, Fred’in muhteşem golü ile devreyi önde kapatmayı başardılar.

        İkinci yarı oyunun temposu arttı. Koita’nın attığı golün ardından, İrfan Can’ın zor pozisyonda vurduğu şut Fenerbahçe’yi bir kez daha öne geçirdi. Karşılaşmanın son dakikasında gelen penaltı golü maçın sonucunu belirledi.

        Bir maçın özeti böyle. Peki, neden bu sonuç oldu sorusuna gelince, Fenerbahçe’nin galip gelemeyişinin tek sorumlusu olarak teknik direktör İsmail Kartal’dır demek doğru olur.

        Konferans Ligi'nde elendiği karşılaşmada olduğu gibi Kartal, yine yanlış değişiklikler yaparak hayal kırıklığı yaratmayı sürdürüyor. Cengiz ve Serdar Dursun’a umut bağlayan İsmail Kartal, geniş düşünemiyor. Belli kalıplara takılıp kalmış. Çok kez yazdık.

        Dzeko-Batshuayi ikilisini yan yana oynatmayı düşünemedi. Dzeko’yu oyundan almayı bir beceri sanıyor. Sahanın en kötü ismi Szymanski ısrarı bir başka hatası. Açıkçası bir teknik adamın nasıl maçı çeviremediğini İsmail Kartal özelinde yaşıyoruz.

        İşin bir başka yanı ise, Süper Kupa maçının oynanmaması ile başlayan süreçtir. Bu karşılaşma oynamalıydı. Fenerbahçe’nin Kupa maçına çıkmaması ile başlayan motivasyon düşüşü önce Avrupa’yı heba etti, ardında lig şampiyonluğunu riske attı. Bu andan sonra şampiyonluk olası mı? Matematiksel olarak evet ancak Fenerbahçe takımı bu oyun ve bu teknik adamla başarabilir mi? Bekleyip göreceğiz.

        Sarı-Lacivertli oyuncularda gerginlik, stres ve motivasyon eksikliği çok açık olarak ortada. Maça konsantre olamıyorlar. Zaten çok yavaş oynamaları ayrı bir sorun. Üstelik fazla denilecek oranda pas hatası, final paslarının yerini bulmayışı, takım savunmasını yapılamayışı rakip takımın avantajı oluyor. Sivas maçında olduğu gibi, takımı ateşleyen, enerji veren bir isim yok gibi. Biraz Dzeko bunu yapmaya çalışıyor. O kadar.

        Karşılaşmanın en çok tartışılan kararı şüphesiz penaltı oldu. VAR kararı ile verilen penaltı Sivasspor’un beraberliği almasına neden oldu. Peki pozisyon gerçekten penaltı

        mıydı?

        Sivassporlu oyuncu Manaj, altı pasta buluştuğu topu dışarı attı. Arkadan Djiku’nun belli belirsiz bir müdahalesi vardı. Manaj topu vurduktan sonra kayarak kaleci Livakovic üzerine doğru geldi. İki futbolcunun ayakları temas etti. Pozisyon bitmiş, topu dışarı gitmiş . VAR, hakemi uyardı. Ardından penaltı verildi. Çok tartışılacak bir karar. Belki de şampiyonluğu belirleyecek bir penaltı olarak tarihe geçecektir…