Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası’nda grup ikincisi olarak son 16 takım arasına kalmayı başardı.

        Çekya karşısında 2-1 galip gelen Milliler, son bölümde sıkıntılı anlar yaşadı. Ancak sonradan oyuna giren Cenk, galibiyet golünü atınca rahat bir nefes aldık. Tarihi bir gün ve muhteşem bir sonuç Hamburg’da olduğu kadar her yerde büyük sevinç ve gurur yaşattı.

        Maça iyi başlayan bizdik. Üstelik 20.dakikada rakip Çekya 10 kişi kalınca işimizin kolay olacağını tahmin ettik. İlk yarı top daha çok Milli Takımdaydı. Rakip takım kapalı oynayınca istediğimiz boşlukları bulamadık. Fazlaca denedik fakat yeterli pozisyona giremedik.

        İkinci yarı farklı bir maç vardı. 51.dakikada kaptan Hakan’ın golü sonuç adına umutlanmamızı sağladı. Çekya, yenilginin ardından oyun planını değiştirdi. Uzun toplarla savunmamıza zor anlar yaşattılar. Uzun boylu oyuncuları bizi ciddi anlamda zorladı. Hava toplarında etkiliydiler. Mert’in elinden kaçırdığı topu ağlarımıza gönderdiler. Beraberlik, takımımızı telaşlandırdı. Hatalar yapmaya başladık. Yediğimiz golde Mert’e yapılan faul vardı. Hakem ve VAR golü verdi. Maçın hakemi çok fazla kart gösterdi. Bu nedenle oyuncularımız etkilendiler. Kart yeme korkusu oyundan düşmelerine neden oldu.

        Son anlar bizim adımıza sıkıntılıydı. Cenk’in golü zaferi getiren sonuç olarak tarihe geçti.

        Montella ısrarla santrforsuz oynamayı sürdürüyor. Bu tür fizikli savunmaya karşı Cenk gibi bir oyuncuya büyük gereksinim olduğu bir gerçekti. Montella, Arda’yı bu pozisyonda oynattı. Arda, uzun savunma oyuncuları arasında kayboldu doğal olarak.

        Barış sahanın yıldızıydı. Sağ kanatta önemli işler yaptı. Atakları başlattı. Tehlikeli oldu. Çekya savunması Barış’ı durduramadı. Çok yoruldu. Buna rağmen takımı sırtladı. Sağ bek Mert Müldür de iyiler arasındaydı tıpkı Hakan gibi.

        İtalyan teknik adam, bundan sonraki maçlarda sanırız Barış’ı gerçek yerinde oynatır. Salı günü rakibimiz Avusturya. Şampiyonanın sürpriz takımı olan Avusturya’ya karşı kaptan Hakan cezalı olduğu için yer almayacak. İyi bir kadro ile istediğimiz sonucu alabiliriz.

        Çekya maçı zor olsa da, oyuncuların takım olarak iyi mücadele etmesi dikkat çekti. Herkes görevini en iyi şekilde yaptı. Takım bütünlüğü, kazanma inancı oynayan oynamayan herkeste en üst seviyedeydi.

        Bu tür maçlarda iyi oyundan çok sonuç daha önemli. Şimdi tüm dileğimiz Avusturya’yı yenmek. Takımda inanmışlık duygusu çok yüksek. Çekya maçında bunu çok net olarak gördük.