Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Rüyada ezan okumak ne anlama gelir? Rüyada camide ezan okumak anlamı nedir?
        1

        Rüyada ezan sesi duyduğunu görmek, hac vaktinde ise hacca delalet eder veya uyuyan kişinin ezan sesini iki kez, kametini ise iki kez duyduğunu görmesi, o kişi için müjdeli bir habere işaret eder. Rüyada ezan sesini güzel bir sesle duymak, rüyayı gören kimse için müjdeli bir haber gelir. Rüyada ezan sesinden korktuğunu gören kimse, güzel bir haber aldığına ve aradığı işte başarıya ulaştığına işaret eder. Kendisine zarar verecek bir şey işiten veya kendisine bir ceza verildiğini duyan kimsenin, güzel bir sesle ezan okuması, korkularından emin olmaya işarettir.

        Rüyada Ezan Okumak

        İbn Şirin, rüyada ezan okunduğunu görmenin otorite ve velayete veya karlı bir ticarete işaret ettiğini, rüyayı gören kişinin durumuna ve makamına göre bir meslek öğrenmeye ve rüyada deniz fenerinden ezan okunmaya delalet edebileceğini söylemektedir. Rüyayı gören kişinin hakikate davet ettiğine veya hacca niyet ettiğine ve bunun için Allah'ın izniyle yazıldığına ve rüyada bir kuyuda ezan okunduğunu görmek, insanları yola ve yolculuğa davet etmeye delalet eder.

        Rüyada dağ başında ezan okunmasının zafere ve izzete işaret ettiğini, çölde ezan okunmasının ise zalimlere acımaya veya hırsızları keşfetmeye delalet ettiğini ifade etmektedir. Çölde ezan sesi duymak yolculukta başarıya işaret edebilir.

        Rüyada mescitte ezan sesinin güzel bir sesle okunduğunu görmek, Allah'ın izniyle berekete ve müjdeye işaret eder ve her kim güzel bir sesle ezan okuduğunu görse o doğru yolu bulacaktır denmiştir. Şeyh Nabulsi, camide ezan okumayı, namaz vakitleri dışında görmeyi büyük bir işin veya musibetten kurtulmaya işaret ettiğini yorumlamıştır.

        2

        Rüyada Sabah Ezanı Duymak

        Rüyada ezan sesi duymak ve bu sesle uyanmak, rüya sahibinin yaşamında büyük bir mutluluk ve sevinç yaşayacağına işaret eder. Bu rüya, kişinin yakında çok güzel ve müjdeli bir haber alacağını ve bu haberin hayatında olumlu ve hayırlı değişimlere vesile olacağını gösterir. Rüyayı gören kişi, aldığı bu haberle birlikte sevinç gözyaşları dökecek ve büyük bir huzur bulacaktır.

        Ayrıca, bu rüya geçmişte yaşanan küskünlüklerin ve kırgınlıkların sona ereceğine, kişinin zor ve sıkıntılı günleri geride bırakacağına delalet eder. Yaşamında yeni ve olumlu bir döneme adım atan rüya sahibi, sevdikleriyle birlikte olmanın keyfini çıkaracak ve bu birliktelik ona büyük mutluluk getirecektir. Rüya, aynı zamanda manevi anlamda bir uyanış ve yenilenme sürecine de işaret edebilir, kişinin ruhsal olarak da huzur ve dinginlik bulacağını simgeler.

        Rüyada mescitten sabah ezanı işittiğini görmek, hayra, yeni bir umuda, üzüntü ve üzüntülerin ortadan kalkmasına, mescitte öğle ezanını işittiğini görmek ise zuhura delalet eder. Gerçeğin açıklanması ve bir ithamın beraat etmesine ve her kim rüyasında mescitten ikindi ezanını duyarsa, evinde iken tövbe etmesi için acele etmelidir denmiştir.

        3

        Rüyada Ezan Okunurken Dua Etmek

        Rüyada ezan okunurken dua etmek, rüya sahibinin, yaptığı duaların kabul olacağı ve dileklerinin gerçekleşeceği anlamına gelir. Aynı zamanda, bu rüya kişinin manevi olarak da güçleneceğine ve iç huzura kavuşacağına işaret eder. Ezan okunurken yapılan dua, kişinin hayatında önemli ve olumlu değişikliklerin yaşanacağının, hedeflerine ulaşacağının ve çevresinde saygı göreceğinin bir işaretidir. Bu rüya, umutların ve hayallerin gerçekleşeceği, zorlukların aşılacağı ve kişinin hak ettiği başarıya ulaşacağı anlamına gelir. İbn Sirin şöyle demiştir: Rüyada ezanı evde duymak, evde hayır ve berekete veya yolculardan ve uzakta olanlardan bir haber gelmesine, rüyada ezanı evde duymak, ev halkı arasında barışmaya işaret eder. Ev halkından ve anlaşmazlıklar varsa bundan kurtulmaya işaret eder.

        Rüyada yeni doğmuş bir bebeğin kulağında ezan okunduğunu görmek, Cenab-ı Hakk'ın bütün insanlar üzerine üstlendiği ahit ve antlaşmanın hatırlatılmasına işaret eder. Rüyada yeni doğmuş bir bebeğin kulağında ezan okunması ve kamet edilmesi, berekete işaret eder. Bekar bir erkek, tanıdığı yeni doğmuş bir bebeğin kulağına ezan okuduğunu görürse berekete ve takvaya işarettir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ