Arda Turan'dan çarpıcı açıklamalar!

- 40-50 erkek bir kamptasın. Tabii ki tartışma olacak... Türk medyasını suçlamıyorum. Olaylar varsa tabii ki konuşacaksınız. Bu olaylar medyaya yansımamalıydı!

Bunları en ufak şeyleri bile dışarı çıkarmamalıydık. Tabi kavga olayı olmadı.

- Takımlarımız harcadıkları paraların karşılığını alamıyorlar... 40 milyon, 45 milyon genç nüfus var. Nasıl stoper çıkmıyor ya? Mehmet Topal'ı da tebrik ediyorum. Çok iyi kaptanlık yapıyor.

Milli takımdaki bütün çocuklarla konuşuyoruz.. Her zaman. Az yalancı insana, arkadaşa bile tahammülüm var. Ama cimri ve vefasız insana, arkadaşa tahammülüm yok!

- Ilımlıyız diye böyle konuşuyorlar. 'Şu ortaya çıkarsa, Arda ortaya çıkamaz' diyorlar. Bizim nereden geldiğimiz belli! Biz Bayrampaşa'dan, sokaktan geliyoruz. Bizim yediğimiz pekmez, gittiğimiz Antep! Sokağa çıkamaz diyorlar, haberiniz olsun!

-Enes'in çok vizyonu açık. Sahaya çok iyi yansıtıyor futbolunu. Bu Milli Takıma seçilmiş oyuncular özel oyunculardır. Eleştiri olabilir ama saygısızlık olmamalı.

- Beni kim paracı, primci yaptıysa ondan "Hesap soracağım" dedim. Halk için konuşmadım"

- Her türlü karara saygı duyarım. Olmayarak dua ederek de destek olmak şereftir.

- İzlanda maçı çok zor. İklim de çok etkiler. İçimden bir ses kazanacağız gibi geliyor. Yarın kazanırsak muhteşem olur.

Göksel Gümüşdağ'a teşekkür ediyorum. Destek oldu. Başımı okşadı. Konumu gereği bunu yapmayabilirdi.

-Alpaslan Ağabey'in çok güzel bir sözü var, "Galatasaray için bir taş taşıyana büyük saygım var" diye. Bizde de konu böyle.

- Herkes barış ister. İyiye tatlıya bağlamak için elimden gelen kibarlığı, nezaketi gösteriyorum.

- Benim kardeşim, arkadaşlarım ne yazacağını bilir. Kardeşim "Abim milli takıma alınsın" demiyor. "Abim şereflidir" diyor!

- Konya'daki gözyaşlarıma laf söyleyenler var.. Selçuk'la ağlamamız hayatımın en güzel anları.

- Selçuk'un bana sahada hitap ettiği şekilde, bana hiç kimse hitap edemedi. "Yürü lan"lı konuşuruz...

Selçuk'la 1000 kez kavga etmişizdir. Selçuk'a bir şey olsa ilk ben koşarım. Tugay Abi nasıl oynadı, Selçuk da 38'e kadar oynar.

Emre Belözoğlu, Tugay Kerimoğlu, Selçuk İnan.. Bunlar gözünü bağlasan oynarlar. Aksi futbol cahilliğidir.

- "Hamza Abi konusunda yanlış yaptık. Hamza Abi aslan gibi adamdır, aslan gibi hocadır. Bu konuda net konuşacağım. 3 kupa aldı ya..."

- Fatih Terim'in üzerimde büyük emeği var. Önemli olan ortamın yumuşaması. Arda Turan isminin ülkeye zarar vermemesi lazım.

- Çok fanatik Galatasaraylıyım. Maçı izlemiyorum bazen heyecandan. Tüyler diken diken oluyor.

- Futbolda favori Beşiktaş. Geniş kadrosu var. Ama Galatasaray da iyi gidiyor, şampiyon olabiliriz!

- Trabzon'a sabır lazım. Trabzon öyle bir kültür. Onların kanı delikanlı kanı, ülkenin kalesi Trabzon. Sarılmaları lazım.

- Dick Advocaat önemli bir hoca. Ama böyle hocalar sistem hocasıdır, uzun vade hocasıdır. Fenerbahçe'nin zamana ihtiyacı var.

- Gelen gidenim çok oluyor. Otele para vermemek için bu kadar büyük evim var. Benim Barcelona'da oynamamın keyfini her birlikte çıkarmamız lazım... Bana diyorlar ki "Instagram'da o çocuğa neden cevap veriyorsun?" Belki o çocuk o yanıtla düzelecek. Ben böyle bakıyorum...

- Bir selfie çektim, "Selfie'de sana bakmıyorlar" diyorlar. Bakmayacaklar tabii, oradan Messi geçiyor, bana mı bakacaklar! Bizim 87 jenerasyonunu hatırlarsınız. 200 milyon Euro'luk takım vardı. Şimdi kimse yok piyasada.. Altyapı Avrupa'da çok farklı.

- Ben Türk milliyetçisiyimdir. Alex çok büyük futbolcuydu, burada iki günaydın deyince, yerlere yatıyorduk sevinçten.

- Alex çok büyük futbolcuydu. Ama Hagi 1 numara.. Alex de 2... Messi Ronaldo karşılaştırması yapmam ise doğru olmaz. Rakip oyuncu hakkında konuşmam tüm dünyada haber yapılır. Messi benim canım ciğerim...

- Tolga Abi aslan gibi adamdır. Yediği kadar çıkarttığı da vardır. Beşiktaş'ın şampiyonluğunda büyük payı var. Bu konuda duygusalım. 15 Temmuz olaylarında Adriano, Beşiktaş'a gelmek istemiyordu. Dedim Adri sen beni dinle... Orası İstanbul ya dedim... Mario Gomez Beşiktaş'ta kalsaydı, çok farklı olurdu. Şenol Güneş iyi hoca, güzel adam. Kimsenin onunla ilgili kötü bir şey dediğini duymadım.