Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Susturucu kullanıldı! İstanbul'da Filistinli iş insanına silahlı saldırı! - Son dakika haberi | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Korkunç olay dün dün akşam saat 22.30 sıralarında Kâğıthane Hamidiye Mahallesi'nde meydana geldi. Park halinde olan otomobilde bulunan 3 kişi, maskeli ve silahlı kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

        BİRİ KAÇARKEN VURULDU

        Silahlı saldırıda Filistinli oldukları oldukları öğrenilen kişilerden şoför koltuğunda oturan Abdülkadir Anas hayatını kaybetti. Ön koltukta oturan Fadi M. adlı kişi ise araçtan inerek çiğ köfteciye sığındı, ancak peşinden giden saldırgan tarafından vuruldu.

        Fadi M. ağır yaralanırken, ikilinin korumalığını yaptığı iddia edilen ve emekli asker olduğu öğrenilen E.K. de arka koltukta bacağından vuruldu.

        Saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, şüphelinin silahla ateş edip, aracına binip çatışma sonrası sokaktan hızla çıkış yaptığı görülüyor.

        ÇOK SAYIDA KOVAN BULUNDU

        Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, polis güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, adreste çok sayıda boş kovan tespit etti.

        REKLAM

        DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

        Araçta bulunan ve ifadesi alınan E.K. 3 gün önce emlak ve gayrimenkul işi yapan Abdülkadir Anas ve Fadı M'nin yanında işe başladığını ve emekli asker olduğunu söyledi. İddiaya göre 3 kişi Zeytinburnu'ndan araçla Kâğıthane'ye geldi ve burada S.A.Z. adlı yine Filistinli biriyle görüştü.

        CAMDAN ATLAYIP KAÇTI AMA KURTULAMADI

        E.K.'nin ifadesine göre, 15 dakika sonra görüşme çıkışında olay yerinde araç içerisinde bekleyen 3 kişi yanlarına gelen yüzü maskeli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırgan, peş peşe ateş ederek şoför mahallindeki Abdülkadir Anas'ı öldürdü. Ardından da arka koltukta olan koruma E.K.'ya ateş açtı. Saldırgan ön koltukta otururken camdan atlayıp kaçan ve çiğ köfteciye giren Fadı M.'yi de dükkânda ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı.

        SUSTURUCULU SİLAH BULUNDU

        Kaçarken tutukluk yapan silahını da yere atan saldırgan cadde sonunda kendisini bekleyen araca binerek olay yerinden kaçtı. Polisin yaptığı incelemede şüphelinin kaçtığı aracın kiralık araç olduğu tespit edilirken olay yerinde el yapımı susturucu takılı Pietro Beretta Gardone VT ibareli 7.65 mm ve 8 adet 7.65 mm kovan bulundu.

        3 KİŞİ YURT DIŞINA KAÇTI

        Elde edilen güvenlik kamera görüntüleri ve yapılan çalışmalar sonucunda olayı gerçekleştirenlerin 3 kişi olduğu tespit edildi. 3 kişinin izini süren polis şüphelilerin Bulgaristan’a kaçtığı yönde bilgiler elde etti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valiliğinden de konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "18 Ağustos 2024 Pazar günü saat 22.30 sıralarında Kâğıthane ilçemizde meydana gelen silahlı saldırı neticesinde yabancı uyruklu A.K. (1994) isimli şahıs hayatını kaybetmiş, şahsın arkadaşı F.M. isimli yabancı uyruklu şahıs da ağır yaralanmıştır. Saldırıda A.K'nın koruma görevlisi E.K. de ayağından yaralanmıştır. Olay yerinde yapılan incelemede saldırıda kullanıldığı düşünülen susturucu takılmış bir tabanca ile çok sayıda boş kovan bulunmuştur. Saldırıda yaralanan 2 kişinin tedavisi, kaldırıldıkları hastanede devam etmektedir. Olayın failinin yakalanmasına yönelik geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."

        DHA'nın haberine göre de ekiplerin olayla ilgili incelemesi sürerken, Filistinli iş insanı Fadı M.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Abdülkadir Anas'ın cenazesi savcının ve olay yeri inceleme çalışmalarının ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

        "ÇOK PROFESYONELDİLER"

        Mahalle sakini Şaban İskender de "Akşam saat 10.30 civarlarıydı, biz de burada sohbet ediyorduk. Bir tane beyaz araba buraya park etti, önünde de krem rengi bir araba park etti. Birden silah sesleri gelmeye başladı. Biz de sağa sola kaçıştık. Bir dakika kadar çatışma sürdü, adamlar profesyoneldi. Beyaz arabadan inenlerden birisinin mermisi bitince silahı atıp çiğköfteciye kaçtı. Diğerleri onu takip edip orada da sıkmaya devam ettiler. Sonra arabaya binip kaçtılar. Çok profesyoneldiler, çok rahattılar, daha sonra biz de gidip yaralılara müdahale ettik" şeklinde anlattı.

        "SİYASET YOK İŞİN İÇİNDE"

        Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Abdülkadir Anas'ın babası açıklamalarda bulundu. Baba, "Biz Türkiye'ye ziyarete geldik. Hepimiz Allahtan geldik ve tekrar ona döndürüleceğiz. Polis ve sağlık ekipleri çok güzel çalıştı. Bunun için Türkiye'ye teşekkür ederim" cümleleriyle sözlerine başladı. Baba gazetecilerin bu olayın siyasetle bir ilgisi olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi. Baba, " Hayır siyaset söz konusu değil, siyasi bir şey yok. Siyasetle işimiz yok, biz Filistin asıllı İsrail arabıyız ve ben İsrail pasaportuna sahibim. Biz sürekli Türkiye'ye ziyarette bulunurduk. Elhamdülillah hiçbir şey yok. İsrail pasaportu yanımda. Biz İsrailli Araplarız. Siyaset yok işin içinde" yanıtını verdi.

        "HİÇBİR TEHDİT YOKTU"

        Oğluyla Sapanca'ya gittiklerini de belirten baba Anas, olayın neden gerçekleştiğine ilişkin soruya Anas, "Ben hiçbir şey bilmiyorum. Türkiye'ye oğlumu ziyaret etmeye geldim. O sürekli Türkiye'deydi ailesi ile beraber, daha fazla bir şey yok" diye yanıtladı. Oğlunun herhangi bir tehdit alıp almadığı sorusuna da yanıt veren baba, "Hayır herhangi bir tehdit veya bir şey yoktu. Hatta aksine biz Türkiye'de çok rahattık. Hiçbir tehdit yoktu" dedi.

        YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

        Diğer yandan silahlı saldırıya ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı. İş insanı Abdülkadir Anas'ın Filistin'den 1.5 ay önce ailesiyle Zeytinburnu'na geldiği öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin ise 4 araç değiştirerek önce Kırklareli'ne oradan da İsrail pasaportuyla yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

        EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ OLAYIN DETAYLARINI AÇIKLADI

        3 ARAÇ DEĞİŞTİRMİŞLER

        Kağıthane”de yaşanan silahlı saldırıyla ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü açıklama geçti. Yapılan yazılı açıklamada olayın detaylarına yer verdi.

        18 Ağustos Pazar günü saat 22.20 sıralarında İstanbul Kâğıthane’de silahlı kavga olduğunun belirlenmesi üzerine ivedi bir şekilde olay yerine intikal edilmiş, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce geniş kapsamlı çalışma başlatılmıştır.

        ❌Olay yerinde yapılan incelemelerde kimlik bilgileri belirlenen A.A.E.Q., F.M. ve E.K. isimli şahısların silah ile açılan ateş sonucu yaralandığı anlaşılmış, sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından A.A.E.Q., isimli şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hastaneye kaldırılan F.M.’nın hayati tehlikesi bulunurken, E.K.’nın tedavisi ise bilinci açık bir şekilde devam etmektedir.

        ❌Yürütülen saha çalışmalarında olay yeri ve çevresinde bulunan güvenlik kamera kaydı

        görüntüleri detaylı bir şekilde incelemiş, bir şüpheli şahsın, araç içerisinde bulunan mağdur şahıslara yönelik silahla ateş açtığı belirlenmiş, olay yerinde kullanılan suç unsuru silah ile 8 adet boş kovan ele geçirilmiştir.

        ❌Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheli şahsın olay yerinden yaya olarak kaçtığı, kendisini olay yeri yakınlarında bekleyen bir araca binerek uzaklaştığı belirlenmiş, şahısların izini kaybettirmek için 3 farklı araç kullandıkları anlaşılmıştır. Şüpheli 2 araç bulunmuş, araçlara yönelik yapılan incelemelerde kiralık olduğu belirlenmiş, yapılan aramalarda ise bir araç içerisinden 1 adet silah ele geçirilmiştir.

        ❌Çalışmalar kapsamında, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli şahısların olayın

        failleri olduğu, alacak verecek nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlenmiştir.

        ❌Mağdur şahıslara silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A. isimli şahısların olaydan sonra 19 Ağustos 2024 saat 00.48’de (Olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra) Kırklareli ilinden yurt dışına çıktıları belirlenmiştir. Diğer şüpheli şahısların aranmalarına devam edilmektedir.

        ❌Yapılan arşiv araştırmalarında L.E.E. isimli şahsın olayın failleri olduğu belirlenen şahısların

        ulaşımını sağlayan şahıs olduğu, kendisine yönelik 6 Haziran 2023 tarihinde Şişli ilçesinde silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirlenmiş, olay yerinde yaralandığı ve tedavisinin ardından taburcu edildiği tespit edilmiştir.

        ❌ Devam eden çalışmalarda şüpheli şahıslarla beraber hareket eden ve kaçmasına yardım eden L.E.E., I.A., A.F.M.M. ve P.Y. isimli 4 şahıs yakalanmış, yapılan aramalarda 2 silah ele geçirilmiştir.

        Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir.

        Fotoğraflar: AA

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ