Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama X'ten BTK'ya engelleme tepkisi! - Teknoloji Haberleri

        X'teki (Twitter) “Solcu Gazete” isimli hesap, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan kararla erişime engellendi. Bunun üzerine uygulamanın global hükümet hadiseleri ile ilgili paylaşımlar yapan onaylı hesabından açıklama geldi.

        "Global Government Affairs" isimli hesaptan paylaşılan X gönderisinde Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun kararına itiraz geldi.

        @GlobalAffairs hesabından yapılan açıklamada hesap kapatılma kararının hukuksuz olduğu ifade edilerek şu sözlere yer verildi:

        "Türkiye'deki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun bir haber kuruluşunu engelleme kararına itiraz ediyoruz. X olarak, herkesin ifade özgürlüğünü savunmaya kararlı bir platform sağlamak en önemli önceliğimizdir. Türk hükümetinin bu kararı, hukuka aykırı olmanın yanı sıra milyonlarca Türk kullanıcının ülkeleri hakkında aldıkları haberleri engellemektedir. Bu ilkeleri yargı sistemi aracılığıyla savunmayı dört gözle bekliyoruz. X, faaliyet gösterdiğimiz her yerde ifade özgürlüğünü daima savunacaktır."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ