Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Vegan sosyal medya fenomeni Samsonova 'açlıktan' hayatını kaybetti
        1

        Vegan beslenme savunucusu ve sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova 39 yaşında hayatını kaybetti.

        2

        New York Post gazetesinin haberine göre, Rusya vatandaşı Samsonova'nın yakınları tarafından yapılan açıklamada, vegan beslenme destekçisi Zhanna Samsonova'nın 21 Temmuz'da açlıktan yaşamını yitirdiği bildirildi.

        3

        Yerel basına göre, sosyal medya mecralarında vegan beslenmeyi teşvik ederek milyonlarca izleyiciye ulaşan Zhanna D'Art olarak da tanınan sosyal medya fenomeni, Güneydoğu Asya turu sırasında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

        4

        Bir arkadaşı basına verdiği demeçte, Samsonova'nın Sri Lanka gezisindeyken oldukça bitkin göründüğünü, tedavi görmesi için evine gönderildiğini ancak kendisinin tekrar geldiğini söyledi.

        5

        Arkadaşı, "Onun üst katında oturuyordum ve her gün sabahları onun cansız bedenini bulmaktan korkuyordum. Onu tedavi olmaya ikna ettim ama başaramadı" ifadesini kullandı.

        6

        Samsonova'nın annesi ise kızının ölümünü 'kolera benzeri bir enfeksiyon'la ilişkilendirse de otopsi raporunun henüz açıklanmadığı kaydediliyor.

        7

        Pişirilmeyen otla yapılan yemeklere ağırlık verdiği belirtilen Samsonova'nın son dört yıldır 'tamamen çiğ vegan bir diyet' uyguladığı ve sadece ayçiçeği çekirdeği filizleri ve meyve ile beslendiği öne sürülüyor.

        8

        Samsonova'nın bir diğer arkadaşı ise kendisinin son 7 yıl boyunca yalnızca bölgede yetişen jackfruit ve durian meyveleriyle beslendiğini iddia etti.

        9

        *Haberin görselleri Zhanna Samsonova'nın Instagram hesabından servis edilmiştir.