Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video O bilim insanı ölüm yolculuğuna başladı... Ötanazi olacak!

        Son biletini aldı, ölüm yolculuğuna başladı. 104 yaşındaki bilim insanı David Goodall, geçtiğimiz günlerde Avustralya'nın Perth kentindeki evinde son doğum gününü kutlamıştı. Bu, Goodall'ın son doğum günü partisiydi. Çünkü Goodall, İsviçre'de bir ötanazi merkezinde hayatına son vermeye karar vermişti. 

        Goodall, Avustralya'daki evinden doktor yardımıyla intiharın yasal olduğu İsviçre'ye doğru yola çıktı. Ekolog ve bitki bilimci Goodall'un ölümcül bir hastalığı yok. Ancak kendi kendine bakmakta zorlandığı için hayatına devam etmek istemediğini söyledi. Goodall, "Ben ötanaziyi yıllardır savunuyorum ve bunu uygulamak için İsviçre'ye gittiğim için çok üzgünüm. Bunu kendi ülkemde yapabilmek isterdim, çünkü burası benim ülkem, benim evim" açıklamasında bulundu.

        İnternet üzerinden başlatılan kampanyada, Goodall'un İsviçre'ye gidebilmesi için 15 bin dolar toplandı. Bu parayla bilim insanına birinci sınıf bir uçak bileti alındı. Goodall doğum günüde verdiği röportajda, bu yaşa geldiği için büyük üzüntü duyduğunu söylemişti. Goodall, "Bu yaşa gelmiş olmak benim için pişmanlık" demişti.

        Ötanazi birçok ülkede olduğu gibi Avustralya'da da yasak. Goodall da bu nedenle İsviçre'ye gidiyor. Avustralya'nın sadece Victoria eyaletinde ölümcül bir hastalığa yakalananlara özel ötanazi izni veriliyor.

         

        BAKMADAN GEÇME