Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Çiftlik Bank soruşturmasında gelişme! Mehmet Aydın'ın eşinin ifadesi ortaya çıktı

        Binlerce kişiyi dolandırdı, ardında çok sayıda mağdur bıraktı. 80 bin kişiden 500 milyon lira toplayan ve sonra da Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın eşinin tutuklanmadan önce savcılıkta verdiği ifadenin yeni detayları ortaya çıktı.

        Yeni Şafak gazetesinin ulaştığı ifadenin detaylarına göre, Sıla Aydın, eşinin Uruguay'ın yanı sıra Dubai ve Arjantin'den de geçici vatandaşlık aldığını söyledi. Sıla Aydın'ın ifadesinde, "Bizim oturduğumuz sabit bir ev yoktu. En son geçtiğimiz Şubat ayının 24'ünde beni yeniden aradı. Boşanma ile ilgili kavga ettik ve bir sürü hakaret edip telefonu kapattı. Uruguay dışında Arjantin ve Dubai'den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay patladığı için Dubai ve Arjantin'de olabilir" dediği ortaya çıktı.

        Çiftlik Bank'ta bir yetkisinin olmadığını belirten Sıla Aydın, ifadesinin devamında Mehmet Aydın'ın yurt dışına çıkmadan önce kendisine villa alması için 1 milyon 700 bin lira para yatırdığını söyledi. 

        Çiftlik Bank soruşturması devam ediyor. Firari Mehmet Aydın yakalanamadı. Aydın'ın halen Uruguay'da olup olmadığı bilinmiyor.

        Türkiye, Mehmet Aydın hakkında iade ve kırmızı bülten süreçleri başlattı.

         

        BAKMADAN GEÇME