Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Çiftlik Bank'ın İstanbul'daki merkezine baskın!

        Türkiye günlerdir, binlerce kişiyi dolandırıp kaçan Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ı konuşuyor. Mehmet Aydın'ın Çiftlik Bank'ın merkezi olarak kullandığı İstanbul'daki lüks villasına operasyon düzenledi.

        Binlerce kişiyi dolandırıp kaçtı, ardında çok sayıda mağdur bıraktı. Çiftlik Bank CEO'sunun Türkiye'den ocak ayının başlarında firar ettiği ortaya çıktı. 27 yaşındaki Mehmet Aydın, hakkında Türkiye'nin farklı şehirlerinde soruşturma yürütülüyor. Gazete Habertürk'ün haberine göre soruşturmanın bir ayağı da İstanbul'da...

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Çiftlik Bank'ın Beykoz'daki ana merkezi olan lüks bir villaya baskın yapıldı. Firari Mehmet Aydın'ın da kaldığı villa kiralıktı. Çiftlik Bank 3 katlı, havuzlu lüks villadan yönetiliyordu. Aramalarda Çiftlik Bank'ın ana server kayıtları ile 9 bilgisayara incelenmek üzere el konuldu.

        Villanın sahibinin de Mehmet Aydın'ın mağdurlarından biri olduğu ortaya çıktı. Eylül 2017'de Seda Silahtar'dan kiralanan villanın kirası ocak ayına kadar düzenli ödenmişti. Villa sahibi, evi kiralayanın Çiftlik Bank olduğunu öğrenince alamadığı kiralar için icra takibi başlattı. Avukatı, İcra Müdürlüğü ekipleriyle villaya gitti. Villada bulunan eşya kayıt altına alındı. Hazırlanan tutanakta villanın üst katında çelik bir kasa olduğu, kapağının açık ve boş olduğu belirtildi. Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçtığı ve lüks içinde yaşadığı iddia edilmişti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aydın'ın iade ve kırmızı bülten süreçlerinin başlatıldığını belirtmişti. Çiftlik Bank CEO'sunun Uruguay'dan da kaçtığı iddia ediliyor.

         

        BAKMADAN GEÇME