Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Havacılık sektöründe ölçek önemlidir. Büyük uçak - büyük havalimanı eşleşmesi geçmiş yıllarda uzun hatlara, saatler süren uçuşlara işaret ederdi. Büyük uçaklar, büyük, merkez (HUB) havalimanlarına küçük uçaklarla gelen yolcuları alıp, uzaklara götürürler, onların getirdiklerini de yakın yerlere küçük uçaklar dağıtırdı.

        Artık dar gövdeli uçaklarla da 8 saat üzeri seyahatler yapıldığı için bu tablo değişiyor. Bu sebeple de geniş gövdeli uçaklarda bulunan hosteslerin dinlenme/uyuma yerlerinin benzeri, dar gövdeli uçaklar için planlanıyor. Fakat dar gövdeli uçaklarda böyle bir alan olmadığı için uzun uçuşlarda hosteslerin (kabin personeli) kullanacağı dinlenme/uyuma alanı için Alman Diehl Aviation şirketi dikkat çeken bir projeye imza atmış.

        B737 MAX-8, A320neo gibi uçaklar 6 bin km üzerinde uçabiliyor. B737 MAX-8 6 bin 510 km menzile, A320neo’lar da ortalama 6 bin 300 km menzile sahip. Durum böyle olunca dar gövde uçaklarla 8 saatin üzerinde uçuş icra edilebiliyor. Bu uzun uçuş süresi de sürekli ayakta kalan ekipleri yıpratıyor ve dinlenmeleri zor oluyor. Diehl Aviation, bu durumu ortadan kaldırmak için dar gövde uçaklarda kabin ekiplerine dinlenme alanları oluşturmuş.

        “Tek Koridorlu Mürettebat Dinlenme Modülü” adındaki proje, giriş-çıkış kapılarının olduğu bölümde yer alıyor. Kabin ekiplerinin kullandığı mutfak alanlarına monte edilen katlanabilir yataklar kapının hemen dibinde bulunuyor. Uçakların kalkış ve iniş esnasında kabin ekiplerinin emniyet kuralları gereğince oturdukları koltukların yer aldığı bölüme katlanabilir yatak konuyor.

        REKLAM

        İniş-kalkış ve taksi sırasında kullanılmayacak bu yeni tasarım, 6 Haziran’da Almanya / Hamburg’ta yapılacak Crystal Cabin Awards’te ödül için yarışacak. Bakalım ödül alacak mı? Daha önemlisi ilk kullanıcısı hangi havayolu olacak? Çünkü uçaklar için yapılan her yeni tasarım, uygulamayla birlikte bazı tartışmalar gündeme gelir.

        Mesela “Yolcuların tahliyesi esnasında bu yeni yatak tasarımı emniyet açısından sorun çıkarır mı?” sorusu gündeme gelebilir ama bunu tasarlayanlar da bu hassasiyetlerle, havacılık kuralları ışığında işlerini yapıyorlar. Bu yeni tasarım yataklar da çok kolay şekilde katlanabiliyor. Bu yeni tasarımın düzenleyici kurumlardan onay aldıktan sonra bakalım dar gövdeli uçaklarla uzun uçuş yapan hangi havayolları kabin personelini düşünerek bu yeni tasarımı uçağına koyacak.

        Şimdi bazı okuyucularımın aklına şu soru gelebilir. Kabin personeli veya host/hostesler büyük uçaklarda uyuyor mu, nerede uyuyor? Salgın öncesi İstanbul-Buones Aires uçuşu gerçekleştirmiştim. Bu uçuşta kokpit ve kabin ekiplerinin uçuş esnasında ne şekilde dinlendiklerini/uyuduklarını Airport programımda ekrana getirdim. Yine burada da yazdım. Türk Hava Yollarının (THY) geniş gövde uçağı B777-300ER ile yaptığım seyahatte aynı zamanda milli havayolunun en uzun uçuşunun hikayesinden bahsetmiştim.

        İşte bu uçuşta kokpit ve kabin ekiplerinin dinlenme alanı olarak bilinen ‘Crew Rest Compartment’ bölümünde çekimler yaptım. Boeing 777-300ER geniş gövde uçakta pilotların dinlendiği/uyuduğu alan kokpitin biraz gerisinde merdivenli çıkılan üst bölümde yer alıyor. Kabin ekiplerinin dinlenme/uyuma alanı veya havadaki ranzalı odaları ise uçağın kuyruk kısmında, merdivenle çıkılan üst bölümde yer alıyor.

        Kısa süreli tatiller için 6 tüyo!

        Kısa süreli tatiller için 6 tüyo!
        0:00 / 0:00

        Yeni dönemde kısa süreli tatiller ve yolculuklar ilgi çekiyor. Yakın yerlere yapılan seyahatler için çok önceden plan yapmaya, otel, uçak rezervasyonuyla da uğraşmaya gerek kalmaması, uygun fırsatlar yakalandığında ani bir kararla yola çıkılması insanlara cazip geliyor. Özellikle pandemi sonrası böyle bir akım söz konusu.

        Yakın yerlere, kısa süreli olarak planlanan tatillerle daha fazla keyif alınması, daha hesaplı olması ve olumsuz bir şey yaşandığında çözümünün de daha kolay olması insanlara cazip geliyor. Ayrıca yılın belli zamanlarında daha fazla etkileşime girme, kafa dinleme, farklı kültür ve yerleri görme imkânı olması insanların yaşam kalitesine de yansıyor. Herkesin imkanına göre Türkiye içinde bir yer, İstanbul’da yaşayanlar için yakın iller, ilçeler olur, özellikle yakın ülkeler mutlaka bu şekilde seyahat planınızda olmalı.

        Yakın yerleri ziyaretiniz öncesinde de mutlaka hazırlık yapmanız gerekir. İyi tanıdığınızı, bildiğinizi düşündüğünüz il, ilçe veya komşu ülke de olsa hiç bilmiyormuş gibi hazırlık yapın. Bir hafta sonu veya onun önüne arkasına bağlayacağınız günler size güzel bir kısa tatil, seyahat imkânı sunabilir. Yeter ki böyle bir şeyi düşünün. Böyle bir seyahatin iyi geçmesi için bazı bilgiler, tüyolar vereyim. İşte kısa süreli seyahatler için 6 tüyo…

        • 1) Uçuşların stratejisine dikkat edin…

        Uçakların en dolu, bilet fiyatlarının da yüksek olduğu günler, saatler vardır. Ayrıca haftanın belli gün ve saatleri havalimanları da yoğun olur. Az zamanda yapacağınız işler böyle dönemlerde soruna dönüşebilir. Problemlere çözüm bulmak da zor olur. Bu sebeple mutlaka bir stratejiniz olmalı. Mesela kısa süreli tatile çıkmak için cuma günü için gerekli düzenlemeyi yaptınız veya izinlerinizi aldınız. Yani cumadan itibaren seyahat başlayacaksa, yolculuğunuzu daha az yoğun olan perşembe akşamına çekmeye bakın. Olmadı mı, cuma akşam saatlerine kalmayın. Böyle bir seyahat küçük bir çantayla çıkacağınız için perşembe mesai saati sonrasındaki uçuşlardan en uygun olanı tercih edin. İşyerinizden direkt havalimanına gidin. Eve gideyim, dinleneyim, hazırlanayım gibi bahaneleriniz olmasın. Perşembe günü yapacağınız uçuş hem daha ucuz olacaktır hem de havalimanı ve uçak kalabalık olmayacaktır. Dönüşü de bu stratejiyle ayarlarsanız seyahatinizi keyifli bitirmiş olurusunuz.

        • 2) Doğru yer seçimi yapın

        Kısa süreli bir hafta sonu tatili yapacaksanız, seyahatin de kısa süreceği doğru yeri, yakın bir rotayı seçmek gerekir. İki günlük seyahate gideceksiniz tek yön yolculuğunda hangi ulaşım aracıyla olursa olsun 2 saati geçmemesine özen gösterin. Önüne veya arkasına gün ekleme imkânınız varsa seyahat planı uzayacaksa kalınan gün/yolculuk saati detayına dikkat edin. Zaten 4 günü aşarsanız kısa seyahat değil uzun gezi programı yapmanız gerekir. Kısa bir seyahat planı ve yaklaşık 2 saat civarında bir uçuşla, Kuzey Kıbrıs, Bulgaristan, Gürcistan’ın Batum-Tiflis, Yunanistan’ın Atina-Selanik, Makedonya’nın Üsküp-Ohrid, Karadağ’ın Kotor- Budva, Bosna-Hersek veya Azerbaycan gibi yakın coğrafyadaki yerleri gezebilirsiniz.

        • 3) En yakın havalimanından uçun

        Kısa süreli seyahat için mutlaka size en yakın havalimanın tercih edin. Özellikle İstanbul’da yaşıyorsanız size uzak olanı tercih etmeniz krize bile sebep olabilir. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen’e az bir zaman farkıyla yakın olanlar için başka detaylar, tercihler devreye giriyor. En uygun bileti, en uygun zamana nerden buluyorsanız oradan uçun. Trafik için mutlaka esnek zamanınız olsun ve havalimanına erken gidecek şekilde plan yapın.

        • 4) Hedefleriniz konusunda esnek olun

        Bir plan yaptığınızı farz edelim. Karadağ’da Kotor’a gideceksiniz. Bu şehir üzerinde fazla ısrar etmeyin. Alternatifiniz başka bir şehir de olsun. Bir şeyler ters gittiğinde yedek planınız olmalı. Bu sebeple kısa süreli tatillerde kesin planlar yapıp kendinizi şartlandırmayın. Seyahati akışına bırakın. Sadece yoğun sezonda bir yere gidiyorsanız, planınız, programınız olması gerekir.

        • 5) Ucuz yollu tatil planlayın

        Seyahate, detaylı araştırma yaparak çıkan sayısının az olduğu bir ülkede yaşıyoruz. ‘Kervan yolda düzülür’ mantığıyla büyüdük. Bu sebeple ülkemizde bilinçli seyahat edenlerin oranı dünyanın diğer ülkelerine göre biraz aşağıda. Bunun çeşitli sebepleri olabilir ama ülkemizde de çok gezenlerin artık dünyanın diğer gezginleri gibi planlı, programlı hareket ettiğini söyleyeyim. Siz de bu kervana katılıp, araştırarak planlı hareket ederseniz, aynı zamanda hesaplı seyahat de yapmış olursunuz. Kısa süreli seyahat için düşük maliyetli havayolları ve aynı paraleldeki oteller önemli tercih sebebi olabilir. Ama iyi bir araştırma size çok daha iyi şeyleri hesaplı alma imkânı da sunabilir. Önceliğiniz ucuzlardan işe başlamak olmasın. Pahalı olanları ucuza almayı deneyerek yola çıkın…

        • 6) Sadece el bagajı alın

        Yalnız seyahat ediyorsanız bir sırt çantasına sığacak 2 günlük eşyayla yola çıkın. Çok fazla kıyafet ve gereksiz eşyayı kendinize yük etmeyin. Az ama çok yönlü kullanacağınız eşyalarınız olsun. Kısa süreli seyahatlerde kesinlikle uçak altına vereceğiniz bagajınız olmasın. Böylece önemli avantajınız olur. Birden fazla kişiyle seyahat ediyorsanız da herkesin benzer şekilde çantası olmasına dikkat edin. Fazla eşya alınmasına önceden engel olun. 4 kişilik bir seyahat ekibinden birinin uçak altına bagaj verdiğini düşünün!

        Uçuşlarınızda yaşadığınız sorunların çözümü AviationADR'de

        Uçuşlarınızda yaşadığınız sorunların çözümü AviationADR'de
        0:00 / 0:00

        İngiltere’den havacılık sektörü için küresel ölçekte dikkat çeken ve karşılık bulan ilginç fikirler çıkıyor. Derecelendirme kuruluşu Skytrax bunlardan birisi. Her yıl Türk Hava Yolları ile rakiplerinin konumunu, İstanbul Havalimanı’nın ilk 10’nda kaçıncı sıraya geldiğini öğrendiğimiz bir platform. Artık önüne gelen çeşitli vesilelerle derecelendirme yapıp ödül verdiği için Skytrax daha değerli.

        Belki yakında daha sık duyacağınız bir oluşum veya kuruluştan AviationADR’den ( Alternative Dispute Resolution for Aviation – Havacılık için Alternatif Uyuşmazlık Çözümü) bahsetmek istiyorum. İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi tarafından onaylı alternatif bir uyuşmazlık çözümü platformu şimdilik İngiltere’ye uçuş düzenleyen havayolları ile İngiltere’deki bazı havalimanlarında yolcuların kurumlarla yaşadığı sorunlara, uyuşmazlıklara çözüm üretiyor. Eminin zamanla çeşitli ülkelere de yayılacaktır.

        AviationADR, ticari uçuşlarla ilgili yolcu şikayetlerini kabul ediyor ve üye olan havayolu ve havalimanları hakkında şikâyeti olan yolcuların sorunlarına ücretsiz çözüm üretiyor. Avrupa’da etkin olan bir kuruluş ama giderek küresel ölçekte ilgi görüyor, büyüyor. Çünkü havayolları ve havalimanlarının da bir yönüyle yükünü hafifletiyor. Üyeleri arasında THY, Air France, KLM, Air Canada, Delta, Rynair, Wizz Air gibi epeyce şirket var.

        REKLAM

        Havayolları ve havalimanları hakkında yolcu şikayetlerini inceleyen bağımsız ve tarafsız bir platform olarak, bağlayıcılığı olmayan kararlar alıyor, çözüm üretiyor.

        Bu platforma bir havayolu veya havalimanı hakkında şikâyette bulunabilmeniz için önce ilgili havayolu veya havalimanına doğrudan yazılı olarak şikâyette bulunmanız ve nihai bir yazılı cevap almış olmanız gerekiyor. Yani bir çözümsüzlük, uyuşmazlık olması ya da şikayetlerinize aldığınız cevapların sizi tatmin etmemesi lazım. AviationADR’ye yapılacak şikâyet formunun olabildiğince ayrıntılı bir şekilde doldurulması ve eldeki belgelerin sunulması icap ediyor.

        AviationADR şu anlaşmazlıkları çözebiliyor;

        • 1) Binişe izin verilmeyen, ertelenen veya iptal edilen uçuşlar,
        • 2) Hasarlı, kayıp veya gecikmiş bagaj,
        • 3) Yolcu beraberindeki eşyaların zarar görmesi veya kaybı,
        • 4) Engelli yolcuların veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların karşılaştığı sorunlar,
        • 5) Haksız ticaret sorunları,
        • 6) Fiyatlandırma,
        • 7) Yanlış beyan.

        AviationADR’e başvurdunuz ve gelen netice ya da çözümü beğenmediyseniz, hakkınızı aramaya devam edebilirisiniz. Çünkü bu kurumun kararları ve tavsiyeleri yolcular için bağlayıcı değil. Yolcu veya müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyor. Ama aldıkları kararların üye havayolu ve havalimanları için bir bağlayıcılığı, yaptırımı söz konusu. Yolcu lehine verilen kararlar da eğer konu yargıya giderse mahkemelerde çok önemli bir argüman olabiliyor.

        Fakat bir yolcu bu platforma şikâyet ettiği takdirde havayolları veya havalimanlarının 30 iş günü içinde (tazminat ödemeleri gibi) çözümleri uygulaması gerekiyor. Ancak çözümün hızlı olabilmesi için şikayetçi olan yolcunun da istenen tüm evrakları eksiksiz sunması isteniyor.

        Diğer Yazılar