Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dijitalleşme hepimizin iş modelinde devrim yaratıyor. “Benim sektörümde dijitalleşme nasıl yaşanıyor ?”diye merak ettiyseniz 14 Mayıs’ta gerçekleşecek Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ni takip etmenizi öneririm. Zira zirvede farklı alanlarda dijitalleşme nasıl yaşanıyor göreceğiz. Beyaz Saray’ın İletişim Direktörü Dan Pfeiffer’dan Türkiye’deki seçimler öncesi dijitalleşmenin siyasete etkisi ve sosyal medyanın seçimlerde ABD’de nasıl kullanıldığına dair ipuçları dinleyeceğiz. Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Ebru Özgüç’e göre, zirvenin esas sürprizi modacı Arzu Kaprol’un dijital defilesi olacak.

        ’Yaşamın Kaynağı’ temalı defile, hem hologram hem de gerçek bir defile olacakmış. Kaprol’ün mobil iletişim teknolojilerini kullanarak hazırladığı dört mevsim giyilebilen ceketin yanı sıra üzerinde 4.5 aydır çalıştığı koleksiyon izleyiciyle buluşacak. Vodafone ve Arzu Kaprol işbirliği aslında design ve dijital ve data’nın bir araya gelmesinde fonksiyonellik ve estetiğin nasıl birleştiğine güzel bir örnek olmuş. Mevsime göre form değiştiren ceketi zirveye katılanlar deneme imkânı bulacak. Gelelim ceketin özelliklerine… Ortam sıcaklığına göre sizi soğutarak ya da ısıtarak vücut sıcaklığınızı ayarlayabiliyor. 750 gram olan cekette bir de panik buton’u varmış. Vodafone SIM kartı ile belirlediğiniz 3 telefon numarasına SMS atabiliyormuş. Kadına şiddeti önlemek açısından özellikle çok etkili olabilecek bir tasarım yani tam günümüz Türkiye’sine göre.

        TÜRK YAPIMI UZAY YOLU CEKETİ

        Türk yapımı adeta uzay yolu ceketinde estetik kısmı için Arzu Kaprol, elektronik, genetik ve endüstri mühendisi üç gençle 4.5 aydır çalışıyormuş. Kaprol’den duyduğumuza göre, ceketin kumaşı İsveçli kumaş üreticisi Schoeller’e ait. Kaprol, üç genç Türk mühendisi ile birlikte Shoeller’in becerikli kumaşını akıllı hale getirmiş. Nano teknoloji kumaş, üzerine Vodafone SIM kartı ile yapılan dijital uygulama sayesinde akıllı hale gelmiş. Ceket henüz prototip o yüzden bir fiyat almak mümkün değil henüz ticarileşmekten uzak. Bu yalnızca Vodafone Türkiye için bir ilk değil, aynı şekilde Vodafone’un dünya çapında bu anlamda ilk projesiymiş. Bakarsınız başarılı olur ve ihraç edilir. Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Ebru Özgüç ile Arzu Kaprol günlük hayatta giyilebilir teknolojilerin nasıl yer alabileceğini bu akıllı ceket örneği ile çok güzel anlatıyorlar. Bu örnekteki gibi, giyilebilir teknolojiler bulut’ta veri toplayıp hareketlerinizle bilgi paylaşabilecekler. Özgüç’ten duyduğumuza göre, giyilebilir teknolojide Vodafone İngiltere de South Hampton Üniversitesi ile telefon şarj edebilen ‘power şort ‘ üretmiş. Vodafone dünyasında giyilebilir teknolojide her ülke birbiriyle yarışıyor. Power şort’a göre bence Türk yapımı akıllı ceket daha havalı! Ya sizce?

        Diğer Yazılar