Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 7 adımlık yüz yogası rehberi: Genç, güzel ve daha diri görünmenin sırrı
        1

        Yaş ilerledikçe kas dokusu azalırken cildini daha canlı görünmesini isteyenler yüz yogası yapıyor. Yüz yogası, belirli yüz hareketleriyle veya elleriniz ve parmaklarınızla yüzünüze masaj yaparak yüzdeki bireysel kasları hedef alarak çalışır. İşte yüz yogası yöntemi

        2

        YÜZ YOGASI NEDİR?

        Yüz yogası; düzenli egzersizlerle, yüz kaslarının güçlenmesini sağlamak için yapılır. Mimik ve jest hareketlerinin defalarca tekrarlanması ve yaşlanmayla oluşan kırışıklıkların ve sarkmaların engellenmesi sağlanır. Yüz, kafatasının üzerinde yer alan üç farklı katmandan oluşur: En dıştaki katman deridir; bunun altında iki katman yağ bulunur: derinin hemen altında yer alan deri altı yağı ve deri altı yağın altında yer alan derin yağ.
        Yüz yogasını denemek istiyorsanız, Dr. Alam yüzdeki daha büyük kaslara, özellikle de en büyük olan yanaklara odaklanmanızı öneriyor. Alnı kaplayan daha ince kaslar, kırışıklıklar veya yüz şekli söz konusu olduğunda muhtemelen hiçbir zaman bir fark yaratacak kadar büyüyemeyecektir; ancak yine de yüz şeklinde meydana gelen herhangi bir değişiklik çok küçük olacaktır.

        3

        YÜZ İÇİN 7 YOGA EGZERSİZİ

        Her egzersiz için konfor seviyenize göre çalışın. Sıcaklık veya sıcaklık hissedebilirsiniz ancak acı veya rahatsızlık hissetmemelisiniz. Her zaman temiz eller ve temiz bir yüzle başlayın. Parmaklarınızın cildiniz üzerinde çok fazla kayganlaşmadan kolayca kayabilmesi için bir yağ, serum veya temizleme kremi kullanın. Yağların veya serumların cildinize masaj yaparak uygulanması, ürünün daha derin emilim için cildinize nüfuz etmesine yardımcı olabilir.

        1. GERİLİM GİDERME

        Bu akupunktur noktasını uyarmak göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olur. Gün içinde veya uykuya dalmadan önce sakinleşmek için kullanabilirsiniz.
        Gözlerinizin iç köşesine 30 saniye boyunca bastırın. Daha sonra 30 saniye boyunca tek yönde yavaşça daire çizin. Ters yönde tekrarlayın.

        4

        2. GÖZ ÇEVRELERİ

        Bu egzersiz oksijen dolaşımını artırır ve şişkinliği azaltır. Hafif, tüy kadar hafif dokunuşlar kullanın. Yüzük parmaklarınızı kaşlarınızın iç kısmına yerleştirin. Parmaklarınızı kaşlarınızın dışına doğru hafifçe vurun. Birkaç saniye şakaklarınıza bastırın. Elmacık kemiklerinizin üzerinden gözlerinizin iç köşesine doğru hafifçe vurmaya devam edin. 30 saniye boyunca devam edin.

        5

        3. KAŞLAR DAHA PÜRÜZSÜZ

        Bu egzersiz alnınızın ön kısmındaki büyük kas olan frontalis kasını gevşetir. Çoğu zaman bu kas aşırı kullanılır ve bu da sertliğe, katılığa ve stres ifadelerine neden olabilir. Parmak uçlarınızı alnınızın ortasına, içe bakacak şekilde yerleştirin. Parmaklarınızı şakaklarınıza doğru hareket ettirirken parmak uçlarınızı yavaşça alnınıza bastırın. Parmaklarınızı serbest bırakın. 30 saniye boyunca devam edin.

        6

        4. BOYUN MASAJI

        Bu egzersiz lenfatik drenajı artırır ve boyun gerginliğini azaltır. Çene ve boyun çevrenizdeki sarkmaların düzeltilmesine yardımcı olur. Başınızı hafifçe geriye doğru eğin. Parmaklarınızı boynunuzun üst kısmına yerleştirin. Parmaklarınızı köprücük kemiğinize doğru kaydırırken hafif bir baskı uygulayın. Parmaklarınızı bırakmadan önce birkaç saniye köprücük kemiğinize bastırın. 30 saniye boyunca devam edin.

        7

        5. ÇENE KİLİDİNİ AÇICI

        Bu egzersiz çene ve boynunuzdaki kasları çalıştırır. Otururken sol elinizi yumruk yapın ve başparmağınız aşağı bakacak şekilde çenenizin dışına yerleştirin. Boynunuzun yan tarafında bir gerginlik hissederek başınızı yumruğunuza doğru çevirin. Elinizin hareket etmesine izin vermeyin. Daha sonra çenenizi birkaç saniye elinize doğru bastırın. Yavaşça serbest bırakın.Karşı tarafta tekrarlayın.

        8

        6. ASLANIN NEFESİ

        Aslan pozu olarak da bilinen bu hareket, stresi azaltan ve yüz kaslarınızı gevşeten yogik bir nefes egzersizidir. Oturma pozisyonundan, ellerinizi dizlerinize veya yere koymak için öne doğru eğilin. Burnunuzdan derin nefes alın. Ağzınızı geniş açın, dilinizi dışarı çıkarın ve dilinizi çenenize doğru uzatın. Nefesinizi dilinizin dip kısmından “ha” sesi çıkararak zorla verin. Rahatlayın ve normal nefes alın. 7 defaya kadar tekrarlayın. 1 ila 3 dakika boyunca derin nefes alın.

        9

        7. YÜZE DOKUNMA

        Dokunmak rahatlamayı teşvik eder ve dolaşımı artırır. Alnınızdan başlayın ve cildinize ritmik olarak dokunmak için parmak uçlarınızı kullanın. Yüzünüz boyunca çenenize doğru devam edin. Daha sonra boynunuzun ön kısmına ve omuzlarınıza dokunun. Daha sonra boynunuzun arkası boyunca başınıza doğru ilerleyin. Son olarak, ısı üretmek için avuçlarınızı birbirine sürtün. Ellerinizi yüzünüzün üzerine koyun ve birkaç nefes boyunca derin nefes alın.

        Kaynak: healthline, health

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ