Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, coğrafi işaretli ürünlerin, bulundukları bölgenin ticaret ve turizm alanında gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlayan önemli bir unsur olduğunu belirterek, "Başkentimizi, ekonomilerde kaldıraç etkisine sahip coğrafi işaretli ürünlerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

        Odadan yapılan açıklamaya göre, Baran ve beraberindeki heyet, 26-28 Şubat 2025'te gerçekleştirilecek "Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" çalışmaları kapsamında İsviçre ve Fransa'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

        Baran, ziyaretlere ilişkin değerlendirmesinde, ATO olarak coğrafi işaretli ürünler konusunda çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

        Bu kapsamda Ankara döneri, Ankara simidi, Ankara tava, Ankara erkeç pastırması, Ankara tiftiği, Çamlıdere höşmerim tatlısı ve Ankara andezit taşı olmak üzere başkentin değerlerine coğrafi işaret kazandırdıklarını bildiren Baran, bugüne kadar biri uluslararası olmak üzere iki kez "Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" düzenlediklerine işaret etti.

        Baran, coğrafi işaretli ürünler konusunda bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

        "İlgili kurum ve kuruluşlara zirve davetimizi ilettiğimiz verimli bir ziyaret oldu. Önümüzdeki şubat ayında üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz zirveye uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcilerinin konuşmacı ve konuk olarak yoğun katılımını, zirve kapsamındaki fuarda stant açmalarını ve yabancı heyetleri zirve kapsamında şehrimizde ağırlamayı istiyoruz. Coğrafi işaretli ürünler bulundukları bölgenin ticaret ve turizm alanında gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlayan önemli bir unsur. Başkentimizi ekonomilerde kaldıraç etkisine sahip coğrafi işaretli ürünlerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler