Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - HJK Helsinki maçı sonrası yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        GÜRCAN BİLGİÇ: Taraftar "santraforsuzluk" üstünde isyan bayrağı taşıyor. Sahadaki takımın oyunu yok, santrafor için hazırladığı pozisyon yok, düşünülmüş hücum aksiyonu yok.. Bir sürü oyuncu var, yedek yok.

        2

        Ama iyi ki, Muhammed var. 20 yaşında, füze gibi şut çıkartıp, bir anda geceyi aydınlatan genç yetenek. Golünü armayı öperek kutlamak isterken, armasız tasarlanan formasına sarılıyor maalesef.

        3

        Sonrasında 16 yaşındaki Arda da şans buluyor. Krizin fırsata çevrildiğin anlar belki de. Geceyi bu gençlerle "keyifli" hale getiriyor tribündeki taraftarlar. Tek mutluluk onlar...

        4

        ŞANSAL BÜYÜKA: Yokluğun önemli bir kazancı oldu… Muhammed ortaya çıktı, abilerin, babaların, milyon euroluk oyuncuların yapamadığını yaptı…Topu lamba gibi ağlara astı... Umarım ustaları mahcup olmuşlardır… Elbette Arda… Haydi gençler...

        5

        Bu kadar sakatlık sıra dışı… Pereira’nın bu işi çok acele gözden geçirmesi gerekiyor… Fizyoterapistler, kondisyonerler ne diyorlar bu kadar yoğun sakatlığa acaba?

        6

        Türk takımlarının neredeyse perişan olduğu bir akşamda gecenin tek galibi Fenerbahçe’yi kazandığı maçtan sonra eleştirmem, bazılarını kızdırabilir… Ama karşısındaki takım , amatörden hallice… Ayrıca Büyük Fenerbahçe bu… Oynatacak, sahaya sürecek oyuncu bulamıyorsan, bunun bahanesi olamaz…

        7

        Maçın tesellisi; Gecenin tek galibiyeti, Muhammed‘in golü, Arda’nın oyunu ve Fenerbahçe’nin gençlerle birlikte, hiç olmazsa biraz hareketlenip kendine gelmesi… Gücünü kazan Fenerbahçe… Bu ülkenin sana ihtiyacı var...

        8

        İLKER YAĞCIOĞLU: Çok uzun süre Fenerbahçe, oyunun temposunu bir türlü arttıramadı.

        9

        Topun hızı da oyuncuların hızı da oldukça yavaştı. Böyle olunca da pozisyon üretmekte çok zorlandılar. Rakip, zaten fizik gücü yüksek bir takım. Fenerbahçe de ağır dönünce savunmaya çabuk döndüler ve açık vermediler.

        10

        Bu gibi durumlarda kanatların problemi çözmesini beklersiniz. Ama Novak da Osayi Samuel de arkadaşlarına çok az pozisyon hazırlayabildi. İkincisi ceza sahası dışından şut denersiniz.

        11

        Tıpkı genç Muhammed'in yaptığı ve attığı gol gibi. Eksikler tabii ki var. Bu kadar kas sakatlığının olması da normal değil. Hepsi bir tarafa Muhammed'in muhteşem golü ve 16 yaşındaki Arda'nın oyuna girmesi gecenin en güzel anlarıydı..

        12

        AHMET ÇAKAR: Henüz sezon başı, Fenerbahçe kendinden çok daha aşağıda, sıradan bir Finlandiya takımıyla oynuyor ama futbol da kadro da içler acısı. Seyirci 20 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya sonra da 16 yaşındaki Arda Güler oyuna girince çılgınlar gibi sevindi.

        13

        Neymiş efendim bu gençler geleceğimizmiş. Tamam gençler geleceğimiz ama Fenerbahçe maça santrforsuz başlıyor ya da başlamak zorunda kalıyordu. Son 15 dakika yedek kulübesinde yedek kaleci dışında bir tek oyuncu yok.

        14

        Dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir liginde büyük hedeflerle lige başlayan bir takımda bu kadar sakat olmaz. Böylesine kritik bir maça santrforsuz çıkmaz. Gencecik, deneyimsiz çocukları da sahaya sürmek zorunda kalmaz.

        15
        16
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ