Bu cami çok farklı
Bursa'da yeni açılan Safa Camii'nin kubbesinin açılır olması, cemaatin daha ferah bir ortamda namaz kılmasını sağlıyor
Çünkü şu an teravihleri burada kılıyoruz. Serin bir ortamda namaz kılıyoruz. Doğal klima yöntemiyle işi çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Camiye Bursa'nın çeşitli yerlerinden ziyaret ve ibadete geldiklerini söyleyen Sevimli, "Camimizi hem görmeye geliyorlar, hem de ibadetlerini yerine getiriyorlar.
Bu durum da bizi mutlu ediyor. Yapılan araştırmada Türkiye'de ikinci olduğunu arkadaşlarımız ifade ettiler. Adıyaman Menzil Köyü'nün haricinde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor. Bir başka örneği de Medine'de bulunuyor" dedi.
120 METREKARELİK ALAN AÇILIYOR
Sevimli'nin verdiği bilgiye göre, tonoz kubbedeki 6 metrelik bir bölümün haraketiyle tavanda toplam 120 metrekarelik bir alan açılıyor.
Mekanizma uzaktan kumanda sistemi ile çalışıyor. İki parçanın birbiri üzerine ilerlemesinden oluşan basit bir işleyişi bulunuyor. Maliyet açısından da diğer kubbeler arasında çok fark bulunmuyor.
Sevimli, bin 250 metrekare alan üzerinde kurulan camide ayrıca konferans salonları, internet odaları, kreş, emzirme odaları, onun dışında çocukların sosyal alan olarak oyun alanları, lokal, şark köşesi ve idari odaların bulunduğunu kaydetti.