Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sıcak hava nedeniyle karşılaşılabilecek gıda kaynaklı salgın ve olaylara karşı kentteki otellerde kontrollerin yoğunlaştırıldığını bildirdi.

        Müdürlükten yapılan açıklamada, kent genelinde toplu yemek hizmeti veren otellerde eş zamanlı kontroller yapıldığı ifade edildi.

        Kontrollerde otellerin işletme kayıtları, gıdaların izlenebilirlikleri, gıda hijyeni, işletmelerin asgari teknik, hijyenik koşulları, gıdaların muhafaza koşulları, çalıştırılması zorunlu personel istihdamı, çalışanların hijyen eğitim belgeleri gibi hususlarda işletmelerin mevzuata uygunluklarının kontrolüne ağırlık verildiği, gerekli hallerde gıdalardan numune alındığı kaydedildi.

        Açıklamada gıda güvenilirliğinin sağlanması ve halk sağlığının korunması adına etkin kontrollerin devam edeceği aktarıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler