Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 31 Ağustos'ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılmasını istedi.

        Keskin, yazılı açıklamasında, deprem bölgesinde mücbir sebep süresinin 31 Ağustos 2024'e kadar uzatıldığını hatırlattı.

        Malatya ile deprem bölgesindeki esnafın büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu belirten Keskin, "Malatya esnafı büyük bir mağduriyet içerisindedir. Esnaf ayağa kalkmadan deprem bölgeleri ayağa kalkamaz. Malatya'da öncelik, ticari hayatın bir an önce hayata geçirilerek canlandırılması gerekmektedir."ifadesini kullandı.

        Mücbir sebep halinin uzatılması ile esnafın vergi ve prim borçlarını silinmesini sürekli dile getirdiklerini bildiren Keskin, şunları kaydetti:

        "Esnaf sadece beyannamesini verebilmekte parası olmadığından ödemesini yapamamaktadır. Depremler nedeniyle vergi, sosyal güvenlik, kredi, kira ve piyasaya olan diğer borçlarını ödeyemeyen esnafımız devletimizden destek ve katkı beklemektedir. Mücbir sebep halinin uzatılmasını talep ediyoruz. Deprem bölgesinde bulunan iş yeri ve evi yıkılan esnaflarımızın SGK ve Bağ-Kur primleri, gelir, stopaj vergileri, Damga Vergisi, KDV, MTV, vergi, elektrik, doğalgaz ve 2023 yılından önceki tüm girdilerinin silinmesini borçlarının devletimiz tarafından karşılamasını talep ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler