Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Ligden çekilmenin de dahil olduğu aksiyonlar

        Pazar gecesi 22.30’dan bu yana birçok gelişmeyi izliyoruz. Sosyal medya itişmelerinin yakıcılığının yanında Ali Koç ve Ertuğrul Doğan’ın birbirlerini, camialarını incitmeyici tutumları nefes aldırıyor.

        Özet geçeyim…

        18 Mart 19.00 sularında Ali Koç’un LİGDEN ÇEKİLME KARARINI KONGREYE GÖTÜRECEĞİZ tavrına ilk gün gösterilen şiddetli teveccüh yerini Bİ DUR BAKALIM’a bırakıyor.

        Camianın HARLI kısmı radikal söylemleri benimsiyor. Sosyal medya zaten Fenerbahçe’yi 1.Lig’e düşürmüş durumda! Ben aralarında AZİZ YILDIRIM’ın da bulunduğu akil adamların konuyla ilgili ne düşündüğünü merak ediyorum. İlk yayınımda da (Pazartesi 20.30 suları) bunu belirtmiştim… HARLI TARAF tam gaz. Ama ilk günkü DEVİNİM yok.

        Teknik olarak 2 Nisan günü 16.000’e yakın insanın hafta içi, seçim yorgunu, iş günü gibi konulardan ötürü SARACOĞLU’nda bir araya gelmesini güç görüyorum. Kaldı ki 12 gün var… Gelişmeler, herkesi itidale çağırabilir.

        Fenerbahçe camiası, yönetim kurulu eliyle ciddi bir güç gösterisi yapmıştır. Risk de almıştır. Maddi-manevi, hukuki, idari, sportif, sosyolojik olarak önü ardı düşünülmüştür kuşkusuz.

        Ayrıca unutulmamalı… Sevgili Murat Aşık’ın da yayınlarında altını çizdiği gibi bu kongre LİGDEN ÇEKİLMENİN DE DAHİL OLDUĞU AKSİYONLARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ bir toplantı olacak. Elbette ligden çekilme hararetle tartışılacak ama başka seçenekler de konuşulacak. Akl-ı selim dediğim, camia umuru dediğim şeyler de onlar zaten… Tek yol değil; çoklu düşünce… Serdar Ali Çelikler, HT Spor’da bir iki öneri sunmuş… Elbette farklılaştırılabilir.

        Fenerbahçe taraftarı olmayan bir sporsever gözüyle kongre/camia iradesine büyük saygı duymakla birlikte LİGDEN ÇEKİLMENİN DOĞRU BİR HAREKET OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. Düşüncemin yanısıra ARZULAMIYORUM DA… Ne yani… Seneye Süper Lig Fenerbahçe’siz olunca daha mı keyif alacağız? Bir Galatasaraylı için aldığı kombinenin, verdiği yayıncı kuruluş ücretinin Fenerbahçesiz ne anlamı var! Bu mu rekabet yani!

        Geçen sabah Ela Rümeysa Cebeci harika bir soru sordu… Galatasaray V.I.P kombine fiyatlarının yüksekliğinden söz ediyorduk… Dedi ki “Fenerbahçe’nin olmadığı bir ligde bu fiyatlara kombine satılabilir mi?” 50’ye ramak kalan yaşım bana (çokça helecanla yaptığım hareketlerle kaybettirdiği için) yavaş-yavaş da olsa SÜKÛN olmayı öğretiyor. Almam gereken de epeyi yol var halen.

        Fenerbahçe’nin CAMİA AKLI’nın sakin hareket etmesi gerektiğini düşünürüm. Kaldı ki 1.Lig’i de bu TFF yönetiyor! Hep birlikte mevcut TFF’nin gitmesi gerektiği mücadelesi yapılmalı. Fenerbahçe yakın dönemde “istifa çağrısı yapmamakla” suçlanıyor. El insaf… Aylar boyu Büyükekşi Federasyonu gitsin diye propoganda yaptılar. Hakkaniyetli olmalı. Hedefe konacak ilk adres TFF’dir.. Tüm kulüpler bu çapsız yönetim tarzıyla mücadele etmelidir.