Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Çok kayıplı bir hafta sonu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yaş alınca tanıdıklarınız, temas ettikleriniz, tanış olduklarınız erken erken göçüyorlar bunu hissediyorsunuz.

        Geçen hafta sonu benim için öyle oldu.

        Cuma gecesi at yarışı yazarlığının duayeni ustamız Hasan Saydam göçtü bu diyardan. At yarışı medyasında kim ne yapmışsa hepsine temas etmişti Hasan abi... Güneş Gazetesi'nın yıllar boyu idare müdürlüğünü yapmıştı. At yarışı televizyonda varsa onun başlangıç emekleri çok çok büyüktü. Çok özel birisiydi. Ben de at yarışında bir şeyler yazıp çizmek isteğimle yanıp tutuşurken, okları ona dönenlerden olmuştum. Babamla hiç unutmam Balmumcu'daki ofisine gittiğimizi... Marifet gibi o güne kadar ki tahminlerimi ve tutturma becerilerimi gösterdiğim dosyayı bir kenara attığını hiç unutmam. "Bu işi yapacaksan önce yarışı yaz, yarışçılığı öğren" dedi. 30 yıl oldu onu yapmaya gayret ediyorum. Nurlar içinde yatsın büyük usta.

        Pazar gününe Daum'un ölüm haberiyle uyandık. Hiç merhabam olmadı.... Ne bir röportaj, ne ayak üstü söyleşi... Ancak "sonradan birçok insanın söylediği gibi" Daum'da hepimizi çeken bir albeni vardı. Fenerbahçe'yi tutmak, tutmamak; ya da Beşiktaş'lı olmak olmamak değil. Hocanın bir aurası vardı. Sempatik ve saygı uyandıran... Ama önce sahici... Türkiye'yi sevdiğini biliyor, Türklere karşı muhabbetini anlıyorduk. Oynattığı oyunla da aklımızda yer etti. Toprağı bol olsun.

        Hafta sonunun son üzücü haberi ise Bekir Yunus Uçar'dan geldi. Türkiye Motosiklet Federasyonu başkanı Uçar'ın 51 gibi gencecik yaşta kalp krizinden hayatını kaybetmesi çok üzücü oldu. Spor bürokrasisi kıymetli bir ismi kaybetti. Spor Toto Teşkilatı'nın çağ atladığı yıllarda çok özel işlere imza atmıştı. Bir iki toplantıda merhabamız vardı. Uzun uzun tanıma şansım olmadı. Allah rahmetiyle karşılasın...

        Geçen hafta içinde de Türk voleybolunun efsane isimlerinden, kıymetli dostum Senem Göçener'in babası Enver Göçener hayatını kaybetti. Senem'e ve değerli ailesine başsağlığı diliyorum. Voleybolda oyuncu ve antrenör olarak yaptıkları saymakla bitmeyecek Enver Göçener'e de Allahtan rahmet dilerim.

        Ölüm ilanları sayfası gibi bir yazı oldu farkındayım. Takdir edersiniz ki gazeteler sadece spor, siyaset, magazin, ekonomi sayfalarından oluşmuyor...

        Ölüm de var... Doğum gibi...