Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Rafa nereye biz oraya, Gedson milli takıma

        Hiç kuşku yok ki Rashica ve Paulista'nın yokluğu sorun üretecekti. Mert Günok deneyiminin sahada olmaması üzüntüsünü ise Ersin'in oynayabilmesi azaltıyordu. Lyon deplasmanı ideal 11'iyle sadece Beşiktaş'a değil, her takımımıza zordu. Bunda da beis yoktu. İlk dakikalar için tahmin edilmeyen tehlike ise sağ kanat savunmamızdı. 7 dakikası oynanabilen ilk 9 dakikada 3 kez tehlikeli atak yedik Svensson bölgesinden.

        Orta sahadan Tolisso, sol kenardan Benrahma ve merkezden 10 numara Cherki ile sadece ilk 20 dakikada 5-6 pozisyon verdik. Atamadılarsa kendi ayaklarının beceriksizliğinden oldu. Kurbanlık koyun gibi gol yemeyi bekliyorduk. (25.dakikadaki gol ofsayt gerekçesiyle kabul görmedi, 27.dakikadaki penaltı da V.A.R'dan ceza sahası dışına atıldı) Top sürekli onlardaydı, set oyunu oynayabiliyorlardı, neredeyse hiç hücum yapamadığımızdan GEÇİŞ OYUNU'na gerek dahi duymamaktaydılar.

        Pozisyon üzerine pozisyonla geçen 45 dakikanın skoru 0-0 oldu. Ki bu bir mucizeydi. Sadece 35-45 arası topla haşır neşir olabildiğimiz bir 10 dakika vardı bu yarıda. Rakibin ceza sahamızda 31 kez topla buluşması ve dördü isabetli 17 şutu çok şey anlattı.

        İkinci yarıya çok daha dirençli başladık ve yine pozisyonlar verdik. 67'de ise Immobile ile Rafa Silva, çok önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Peşinden gelen gol olağanüstü oldu bizim için. Oyun tamamen onlarınken, sadece topu filelere atamıyorken pastanın üzerindeki çilek gibi geldi JET-SON golü...

        Ardından rakibin elbette gardı düştü, atak sıklığı azaldı. Golü kovaladılar bulamadılar. 1-0 öndeyken çok etkili pozisyonlarla gole yaklaştığımız oldu. İkinci yarıdaki oyunumuz ile galibiyete ulaşırken, UEFA AVRUPA LİGİ için Beşiktaş'ımız hayata döndü.

        İlk yarıdaki sıkıntılı savunma ayarları ikinci yarı vidaları sıktı. UDOKHAI muhteşem oynadı. Emirhan "bana güvenebilirsiniz her koşulda!" dedi. Kaleci ERSİN, sadece kaptanlık değil umut dağıtıcılığı da yaptı. IMMOBILE deneyimini konuşturdu, GEDSON yıldız kere yıldızım diyerek Portekiz Milli Takımı'nın kasım kampına bilet aldı. Rafa, nereye biz oraya...

        Gerek maç önü, gerek maçın içinde en az 70 dakika "kaybederiz!" dediğimiz maçı kazanmak harika oldu. Tebrikler Beşiktaş!